Цікаво знати: чи справді від кави перестає боліти голова?

Цікаво знати: чи справді від кави перестає боліти голова?
Насправді немає жодної гарантії, що кава зупинить головний біль.

 

У деяких випадках головні болі виникають, коли відбувається набряк кровоносних судин головного мозку. Кофеїн у каві, змушує кровоносні судини скорочуватися, що зменшує набряк, і водночас розслаблює м'язи навколо напруженої області. Тому деякі люди, які хоч один раз випробували позитивний ефект цього напою, сприймають його як чудодійні ліки, які рятують від болів що ниють. Але якщо переборщити з дозою кофеїну ці м'язи можуть стати більш напруженими і біль посилиться. У звичайні дні 1-2 чашки кави будуть ідеальні для вашого стану, але якщо випити більше, то організм стане більш зневодненим, ви відчуєте турботу, що посилить проблему мігрені.

Слід пам'ятати, що кофеїн впливає на всіх по-різному і, отже, не може допомогти у вирішенні проблеми. Так само як не всім вдається підбадьоритися і позбутися сонливості після його вживання.

Крім іншого при головному болю медики закликають не вживати інші напої з вмістом кофеїну. Вони можуть погіршити ситуацію більше, ніж кава, тож цю проблему краще не вирішувати за допомогою кави. 

Джерело: Ukr.Media

 

18 травня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів