Прокуратура оскаржуватиме вирок суду неповнолітньому мешканцю Нижньої Апші, який зарізав школяра

Прокуратура оскаржуватиме вирок суду неповнолітньому мешканцю Нижньої Апші, який зарізав школяра
Прокуратура Закарпатської області незгідна з вироком Мукачівського міськрайонного суду від 24 травня 2019 р., яким неповнолітнього мешканця с. Нижня Апша, Тячівського району, обвинуваченого в умисному вбивстві (ч.1 ст.115 КК України) визнано винним в умисному вбивстві, вчиненому в стані сильного душевного хвилювання (ч.1 ст.116 КК України).

 

Відповідно до вироку суду, юнаку призначено покарання у вигляді 3 років і 6 місяців позбавлення волі. Крім того, суд також постановив стягнути 1,5 млн грн моральної шкоди на користь потерпілих (по 750 тис грн на користь батька та матері померлого хлопця).

У судовому засіданні прокурором надані беззаперечні докази вини обвинуваченого у вбивстві школяра. Крім того, прокурор просив суд врахувати всі надані докази, визнати обвинуваченого винним в умисному у вбивстві та призначити покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.

Серед інших доказів, у судовому засіданні досліджено висновок експерта за результатами комплексної судової психолого-психіатричної експертизи, проведеної у м. Львові, де чітко вказано, що «під час інкримінованих йому дій, обвинувачений не страждав на гостре психічне чи хронічне захворювання, недоумство, міг усвідомлювати і усвідомлював  значення своїх дій та керувати ними».

Також, у висновку експерта вказано, що «на момент скоєння злочину, обвинувачений у стані психологічного ефекту не перебував».

Відтак, прокуратура області оскаржуватиме вирок суду у зв’язку із невідповідністю висновків суду фактичним обставинам справи та через м’якість призначеного покарання, після отримання повного тексту, проголошеного сьогодні в суді вироку суду.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Нагадаємо: Остаточний вирок малолітньому вбивці з Тячівщини – 3 роки і 6 місяців за ґратами

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

24 травня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів