В Ужгороді вітали випускників дитячої музичної школи

В Ужгороді вітали випускників дитячої музичної школи
Урочисте вручення свідоцтв випускникам Ужгородської дитячої музичної школи ім.П.І.Чайковського відбулося сьогодні на сцені Закарпатської обласної філармонії.

 

Цьогоріч школу закінчили 68 учнів за фахом "фортепіано", "скрипка", "віолончель", "акордеон", "гітара", "домра", "труба", "саксофон", "фагот", "флейта", "туба", "кларнет", "ударні інструменти" та "сольний спів", троє учнів закінчили школу за двома спеціальностями.

Випускників, педагогів та батьків привітав і Ужгородський міськийголова Богдан Андріїв. Відзначив, що музика має чудову властивість зробити нас кращими, духовно багатшими. "Дорогі випускники! Ви завжди будете вигідно вирізнятися серед тих, хто, на відміну від вас, не має музичної освіти, насамперед завдяки педагогам, які навчили не тільки грати на тому чи іншому інструменті, а й цінувати прекрасне, всебічно розвиватися. Дякую за щоденну копітку роботу всьому учительському колективу, дирекції музичної школи. Цей мистецький заклад, до речі, наступного року відзначатиме 75-річчя діяльності. Дякую батькам, які допомагали і підтримували своїх дітей. Успіхів вам, дорогі випускники, упевненості в досягненні мети, щасливої життєвої долі", - сказав у своєму вітальному слові Богдан Євстафійович.

"Ми дуже всіма вами пишаємося. Навіть якщо не всі станете професійними музикантами, ви вже досягли великої перемоги, перемоги над собою - завершили навчання у музичній школі. Адже статистика, на жаль, така, що вступає набагато більше дітей, закінчують десь 80%. І тому ті, хто сьогодні отримає атестат, знають: якщо ти почав справу, її потрібно завершити, і завершити на високому рівні. Ми сподіваємося, що прізвища сьогоднішніх випускників гідно продовжать плеяду колишніх учнів, якими так пишається школа, адже шестеро випускників вирішили продовжити навчання музиці професійно і вступити до Ужгородського музичного коледжу, навчальних закладів за кордоном", - відзначила директор Ужгородської музичної школи імені П.І. Чайковського Олена Охрим.

До речі, сьогоднішній випуск - 69-ий із 1945 року, часу заснування музичної школи.

Прес-служба Ужгородської міської ради

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

26 травня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів