Закарпатцям, які їдуть закордон з малечею, радять подбати про паспорт для дитини!

Закарпатцям, які їдуть закордон з малечею, радять подбати про паспорт для дитини!
Початок літніх канікул – це старт періоду подорожей, у тому числі за кордон. Аби уникнути незручностей, міграційна служба Закарпаття звертається до батьків з проханням завчасно подбати про закордонний паспорт для дитини.

 

Цей документ в Україні оформляється від народження. Особам віком до 16 років закордонний паспорт видається строком на 4 роки, після досягнення 16 річного віку – на 10 років. Дітям послуга надається на підставі заяви  батьків (законних представників), 16 річні молоді люди подають заяву самостійно.

Перелік документів, необхідних для оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон, зведений до мінімуму – свідоцтво про народження, ID-картка (для 14-річних), громадянський паспорт одного з батьків( з яким дитина проживає), фото розміром 10 х 15(для дітей до 6 років), квитанція про сплату платежів. Вартість закордонного паспорт до 1 липня складає у звичайному режимі 557 грн.32 коп., у терміновому ( 7 робочих днів) – 810 грн.32 коп.. З 1 липня за документи доведеться сплатити дорожче на 125 та 224 гривні відповідно.

Ольга Поштак,

головний спеціаліст із зв’язків з громадськістю та ЗМІ

ГУДМС України в Закарпатській області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

29 травня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів