Закарпатські реалії: куди студентам влаштуватись влітку?

Закарпатські реалії: куди студентам влаштуватись влітку?
Де знайти роботу студентам улітку – питання вкрай актуальне. Три місяці можна валятися в ліжку вдома, читати чи сидіти в телефонах, а можна провести час із користю. Більшість приймає рішення попрацювати – все ж і не так сумно, і гроші власні з’являться. Скориставшись підказками аналітиків, видання Uzhgorod.net.ua й собі заглянуло на окремі сайти, щоб проаналізувати (або й підказати ідею), де і як можна заробити студентові влітку.  

 

Які є пропозиції?

Отже, напередодні літніх канікул аналітики платформи OLX з'ясували, яку роботу готові запропонувати молодим пошукачам. Серед усіх вакансій - 63% з неповною зайнятістю, а у 74% оголошень студентам пропонують постійну роботу. Найбільша кількість пропозицій для початку кар'єри або підробітку - у Київській області, а найпопулярнішими варіантами серед студентів стали робота на дому та вантажники.

Сезон відпусток - гарна можливість для роботодавців залучити молоді кадри з подальшою перспективою на співпрацю. За даними платформи OLX, компанії охочіше шукають молодих співробітників на постійну роботу, ніж на тимчасову.   

У Київській області зосереджена найбільша кількість вакансій для студентів – 39% від усіх оголошень у категорії «початок кар’єри та студенти» на платформі OLX Робота. Високі шанси також знайти роботу у Дніпропетровській та Харківській областях. А от студентам, які проживають у західних регіонах, потрібно докласти зусиль, щоб знайти роботу. У Тернопільській, Івано-Франківській, Рівненській областях і на Волині найменша кількість вакансій для студентів. Як і на Закарпатті – тут взагалі пропозиції поодинокі…

Молодь активно реагує на пропозиції, в описі яких згадується віддалена робота, робота за комп’ютером, щоденна оплата. Такі оголошення отримують найбільшу кількість відповідей, а роботодавці пропонують за цей вид діяльності від 200 до 800 грн на день.

Що пропонують на Закарпатті?

МИ проаналізували, що пропонують студентам у нашому регіоні. Відверто кажучи, пропозицій справді мало. Десь поодинокі на кшталт «Робота в Болгарії Літо. Сезонна. Без досвіду». В такому разі пропонують від 10 000 грн.до 35 000 грн./за місяць. Загалом ті, хто добре володіє англійською й не боїться подорожувати, можуть податися за кордон аніматорами – Туреччина, Болгарія, Чорногорія, Єгипет постійно потребують працівників , але при цьому варто бути обережними – вивчити всі «за» і «проти».

Що можна знайти на місці? Відверто кажучи, не особливо багато. З пропозицій, які зустрічаються на сайтах в Ужгороді, приміром, такі: «Касир, продавець, робота на складі приймальник товару», за таку роботу пропонують 7 800 грн за місяць. Можна влаштуватися продавати морозиво чи щось подібне, але тут заробітки можуть бути ще меншими.

Машины из США

Інші пропозиції зустрічаються в межах 5000, від 6 300 грн за місяць. Різноманітні мережеві магазини, супермаркети шукають продавців-консультантів, пропонують навчання (короткострокове). Зустрічається й пропозиція роботи на кшталт роздач листівок, флаєрів. Тут заробіток незначний – в середньому 50 грн за годину.

До речі, як показують соціальні дослідження, 70% старшокласників і випускників хотіли б попрацювати частину літа і заробити грошей на свої потреби, а 80% батьків підтримує цю юнацьку ініціативу.

Uzhgorod.net.ua 

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

31 травня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів