На Закарпатті понад 600 учнів вчаться у шкільних лісництвах

На Закарпатті понад 600 учнів вчаться у шкільних лісництвах
Керівництво Закарпатського ОУЛМГ розвиває шкільне лісництво. Про це напередодні Міжнародного дитячого свята розповів його начальник Валерій Мурга.

 

За його словами, для школярів постійно закупляється лісівнича форма та спеціальне обладнання, за допомогою якого вони поряд зі старшими колегами можуть вивчати дерева і допомагати в гасінні пожеж в разі потреби та займатися лісовідтворенням.

Як розповів Валерій Мурга, основне завдання шкільних лісництв — це виховання майбутніх лісівників.

– Кожного року учням шкільних лісництв на Закарпатті все більше приділяється уваги. У юних лісівників є форма, яка як у дорослих, складається зі штанів, куртки, кепки та футболки та взуття. Крім того, для користування учням видається спеціальна література, обладнання для проведення досліджень в області охорони та захисту лісу,  а також лісовідновленні.

Зараз на Закарпатті діє 32 шкільних лісництв, зазначив Валерій Мурга. За його словами, кожне лісництво складається з 20-25 осіб (учнів 5-11-х класів), тобто в цілому лісом захоплюється понад 600 учнів області. Учні шкільних лісництв — це гідна зміна сучасних лісівників.

– Я щиро вдячній батькам та їхнім дітям, які активно вболівають за лісову галузь Закарпаття і бажаю хороших оцінок, мудрих настанов, успіху в житті, посмішок на обличчях і здійснення усіх задуманих планів. Подібні гуртки здатні виховати в школярів любов до природи, можливо, хтось в майбутньому дійсно захоче пов’язати свою кар’єру з лісництвом, – відмітив Валерій Мурга, начальник Закарпатського ОУЛМГ.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

03 червня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів