Створення ОТГ на Закарпатті: синевирці не хочуть "вливатися" у Колочавську, і хочуть створити власну громаду

Створення ОТГ на Закарпатті: синевирці не хочуть "вливатися" у Колочавську, і хочуть створити власну громаду
На засіданні 23 сесії Синевирської сільської ради, що проходило 5 червня 2019, депутати обговорили розроблений Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України проект Перспективного плану створення спроможних об’єднаних територіальних громад Закарпатської області.

 

У зв’язку з інформацією, що урядовці пропонують включити усі села Тереблянської долини в межах Національного природного парку “Синевир” до Колочавської об’єднаної громади з адміністративним центром у с. Колочава, депутати висловили ряд зауважень стосовно запронованого формату об’єднання та відмітили, що він має суттєві недоліки.

У ході дискусій присутні на засіданні депутати Синевирської сільської ради виступили категорично проти розробленого Мінреґіоном проекту щодо входження сіл Синевир, Заверхня Кичера Синевирської сільської ради до складу Колочавської об’єднаної територіальної громади із центром у с. Колочава.

У той же час більшість депутатів ініціювала пропозицію щодо добровільного об’єднання територіальних громад сіл Синевир, Заверхня Кичера Синевирської сільської ради, сіл Синевирська Поляна, Береги, Загорб, Свобода Синевирсько–Полянської сільської ради у Синевирську територіальну громаду з центром у селі Синевир.

Крім того, депутати вирішили звернулися із зверненням до Закарпатської обласної ради та Закарпатської обласної державної адміністрації з проханням врахувати думку синевирців щодо створення окремої Синевирської об’єднаної територіальної громади із адміністративним центром у с. Синевир, повідомляють у Синевирській сільській раді.

zakarpattya.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

06 червня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів