Чоловікам на замітку: як доглядати за кондиціонером у машині

Чоловікам на замітку: як доглядати за кондиціонером у машині
Що робити, аби кондиціонер не став розсадником бактерій, - читайте в матеріалі.

 

Регулярно міняйте фільтр. За чистоту і прохолоду повітря в машині відповідає салонний фільтр. Його бажано міняти раз в рік. Чим довше ви ігноруєте цю процедуру, тим більше може з'явитися грибків.

Спори грибків дуже шкідливі як для дорослих, так і для дітей. Вони можуть провокувати алергічні реакції. Індикатором того, що фільтр пора міняти, є запотівання вікон в дощову погоду і специфічний запах цвілі при включенні кондиціонера. Також рекомендується регулярно очищати випарник. Повністю видалити грибок і при потребі поміняти фільтр — завдання не з простих, краще довірити його професіоналам.

Міняйте холодоагент. Цю процедуру потрібно робити рідше, ніж попередню — раз у три роки. Слід пам'ятати, що фреон в кондиціонерах здатний накопичувати вологу, шлам продуктів зносу компресора, олії тощо.

Зламався — їдемо на діагностику. Іноді трапляється так, що кондиціонер перестає працювати. Просто заміна холодоагенту справі не допоможе. Швидше за все, десь у системі трапилася поломка або витік. Дуже важливо вчасно усунути проблему і полагодити авто, бо в деяких випадках фреон може бути токсичний.

Джерело: Ukr.Media

 

12 червня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів