В УжНУ розпочала роботу міжнародна конференція «Від Голокосту кулями до Аушвіцу: регіональні виміри остаточного рішення»

В УжНУ розпочала роботу міжнародна конференція «Від Голокосту кулями до Аушвіцу: регіональні виміри остаточного рішення»
У неділю, 16 червня, в Ужгородському національному університеті розпочала роботу міжнародна конференція «Від Голокосту кулями до Аушвіцу: регіональні виміри остаточного рішення». Серед її учасників – науковці з 11 країн, зокрема України, США, Великої Британії, Словаччини, Румунії, Польщі, Норвегії, Ізраїлю, Угорщини, Німеччини та Франції.

 

Серед організаторів – УжНУ, Теологічний коледж Джона Уеслі в Будапешті, Університет Солсбері в США та Єврейський музей «Галіція» у Кракові. Метою конференції є залучення науковців та студентів для обговорення нових ідей та підходів до розуміння Голокосту. Під час конференції буде проведено презентацію результатів наукових досліджень, а також дискусію щодо питань, які потребують додаткового вивчення між представниками різних наукових дисциплін та студентами відповідних напрямів. 

Конференцію відкрила проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків УжНУ Мирослава Лендьел, яка наголосила на важливості проведення наукового заходу та побажала учасникам плідної роботи. Серед спікерів, які відкривали засідання конференції – представник Університету Солсбері в США, та EV Global Education Consulting Джордж Айзен, представник Університету Солсбері в США, професор Маартін Перебом та головний рабин Ужгорода та Закарпаття Вільгельм Менахем-Мендель. 

Також учасники конференції заслухали спітч угорського письменника Петера Мюллера на тему «Голокост як відображення двох тисяч років антисемітизму».

Робота конференції продовжиться 17-18 червня.

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

17 червня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів