Василь Кобін: "Дам шанс хлопцям, які виводили Минай у Першу лігу"

Василь Кобін: "Дам шанс хлопцям, які виводили Минай у Першу лігу"
Іменитий футболіст Василь Кобін, який розпочинає тренерську кар’єру, дав перше інтерв’ю на новому посту.

 

Багаторазовий чемпіон, володар кубка та суперкубка України, колишній збірник Василь Кобін був однією з найяскравіших зірок ПФЛ. У першій частині сезону допомагав землякам і за ФК Минай зіграв 15 матчів, відзначившись 3 голами та 1 гольовою передачею. Причому, попри зірковий статус, грав скрізь, де треба було команді – від оборони до нападу.  Взимку відоме прізвище зникло з заявки закарпатської команди, а наприкінці чемпіонату Кобін оголосив про завершення кар’єри гравця. Чутки були різні, але в підсумку, вже після завершення чемпіонського сезону, стало відомо, що 34-річний Василь Кобін очолив ФК Минай замість 28-річного естонця Кирила Куренка, який виграв усі 5 матчів регулярного чемпіонату та привів команду до перемоги в Групі «А» й підвищення у класі напряму.

 Про обставини призначення, свої думки про колектив і тренерську роботу Василь Кобін розповів Sport Arena.

 – Василю Васильовичу, наскільки несподіваним для вас було запрошення стати головним тренером ФК Минай і чи багато часу пройшло від того, як ви почули цю пропозицію до відповіді «так»?

 – Звісно, все було спонтанно, бо я тільки оголосив про завершення кар’єри, і тут поступила така пропозиція. Приємна несподіванка.

 – Про тренерську кар’єру замислювалися чи, завершивши виступи, мали намір відпочити й не думати певний час про футбол?

 – В принципі, в мене був час відпочити від футболу, адже не грав я приблизно півроку. Відпочив вдома з сім’єю, займався своїм побутом, вже не думав про кар’єру футболіста. Але, чесно скажу, ще будучи гравцем, завжди звертав увагу на тренерську роботу, слухав тих фахівців, з якими мене зводила доля в командах. І про себе знав, що, навіть після кар’єри гравця, не залишуся без футболу. Тому не було ніяких сумнівів, що рано чи пізно повернуся.

 – Були різні чутки: одні говорили, що ви збираєтеся грати в США, інші – що зосередитеся на власному ресторанному бізнесі. А де була правда?

 – Правда була скрізь потроху. Я справді мав намір поїхати в США, подивитися, як там розвивається футбол, який там рівень життя, можливо, й пожити там. Звісно, й ресторанний бізнес не збирався залишати. Радий, що є можливість спробувати себе в футболі на новій роботі.

 – Як розпланували міжсезоння?

 – З іншим тренером команда встигла пропрацювати кілька днів. Я ж після вчорашнього знайомства з командою сьогодні провів повноцінний тренувальний день, адже через пару днів у нас уже товариський матч, який покаже багато стосовно нинішнього стану колективу й його подальшої роботи.

 – Зовсім недавно клуб і фани встигли сказати «до побачення» найрезультативнішому форварду Гегедошу, а зараз з’явилася інформація, що Роберт гратиме саме за Минай, а не інші команди. Проясніть, що тут сталося?

 – Насправді питання з Гегедошем ще відкрите – йдуть перемовини, все вирішується поки. Але в бесіді з президентом ми почули, що футболісти, які виводили ФК Минай у Першу лігу, матимуть шанс проявити себе на зборах, отримати якусь ігрову практику, а вже потім я визначуся, які позиції треба посилювати, а з ким треба прощатися.

 – Тобто, на сьогодні втрат немає?

 – Ми все робимо для того, щоб усі, хто покинув команду до мого приходу, повернулися. Я надам шанс їм проявити себе.

 – Ми бачили різний Минай: який грав у 4-4-2 за Харьковщенка, 4-5-1 за Куренка. А якою ви бачите команду під своїм керівництвом?

 – Зараз поки що не можу говорити, яку тактику ми оберемо – треба ще провести збори, визначитися остаточно зі складом на чемпіонат. Але, якщо говорити суто про мене й мої вподобання, я віддаю перевагу тактиці 4-5-1 або 4-3-3. Хочу, щоб команда грала в змістовний, цікавий футбол.

 – Ви грали за цю команду на різних позиціях: центр захисту, центр півзахисту, фланговий захисник і півзахисник, навіть другий форвард. Нема спокуси ще пограти трошки, хоча б на перехідний період?

 – Була така розмова, мені це пропонували, але я категорично відмовився й сказав, що якщо на мене розраховують, як на тренера, я повинен бути зосередженим на цьому, а для гри є футболісти.

 – Минулого сезону Агробізнес підвищився у класі абсолютним чемпіоном Другої ліги, але на новому рівні боровся за виживання. А СК Дніпро-1 відразу ж із першого місця вийшов у Прем’єр-Лігу. Тобто, зовсім по-різному можуть скластися долі клубів у Першій лізі. На що націлює керівництво ФК Минай і якими будуть завдання?

 – Тут все буде залежати від того, як команда укомплектується, які гравці до нас приєднаються. На даний момент я нічого з цього приводу сказати не можу – ми готуємо Минай до дебюту в Першій лізі. А вже ближче до старту чемпіонату прийде президент, засновники клубу, і тоді вже буде оголошено ті завдання, які конкретно ми будемо вирішувати.

 – За цей час ви мали змогу подивитися різні змагання – від закарпатських до всеукраїнських. Напевно, знайомі з кадрами й грою ФК Ужгород, Севлюша. Точно знаєте суперників по ПФЛ. Яким буде трансферний вектор Минаю? Орієнтуєтеся суто на місцевих чи на іногородніх?

 – Ви знаєте, зараз у нас грає багато вікових, титулованих закарпатських футболістів. Хлопці пройшли велику школу, пробували себе в УПЛ і навіть на міжнародному рівні. Якщо вони того захочуть, дамо шанс їм проявити себе в Першій лізі. Але при цьому розуміємо, що не можна зациклюватися на ветеранах. Нашим пріоритетом буде виховання молодих місцевих талантів. Будемо дивитися вперед, готувати підґрунтя для планомірного розвитку команди. Пріоритет буде закарпатським гравцям, але, самі бачите, у нас у складі є хлопці з інших областей, і якщо вони можуть допомогти нам у грі, то які питання?

 – Встигли вже отримати порцію привітань від колишніх одноклубників по Карпатах, Шахтарю, збірній?

 – Та всього кілька годин, як про це оголосили. Хай ще хлопці дістануться до новин… На даний момент я навіть ще не знаю, бо, через зайнятість, ще не заходив у соціальні мережі, не переглядав месенджери. Що поробиш, футболіст грає певний час, потім починає новий етап у своєму житті. Це логічно. Вдячний за підтримку друзям, фанам, співробітникам нашого клубу. Буду зосереджуватися на роботі, зараз все дуже цікаво.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

21 червня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів