Закарпатцям із великим стажем із 1 липня підвищать пенсії до 2000 грн

Закарпатцям із великим стажем із 1 липня підвищать пенсії до 2000 грн
З 1 липня мінімальні пенсії для осіб з великим стажем становитимуть не менше 2 тисяч гривень.  Суттєво зростуть і пенсії інвалідів війни та інвалідів-чорнобильців, інформує Головне управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області.

 

Кабінет Міністрів України прийняв постанову від 26 червня 2019 року № 543 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», відповідно до якої 1 липня цього року підвищуються розміри пенсій деяким категоріям українських пенсіонерів.

Зростає до 2 тисяч гривень мінімальна пенсія особам, котрі мають тривалий трудовий стаж (жінки – щонайменше 30 років стажу, а чоловіки – 35-ть), але отримували невелику зарплатню. Пунктом 3¹ передбачено «установити, що з 1 липня 2019 р. в разі, коли щомісячний розмір пенсійних виплат з урахуванням передбачених законодавством надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, сум індексації та інших доплат до пенсії (крім пенсії за особливі заслуги перед Україною) в осіб, які отримують пенсію, призначену відповідно до Закону з урахуванням страхового стажу, передбаченого абзацом першим частини першої статті 28 Закону, не досягає 2000 гривень, таким особам надається доплата до пенсії у сумі, що не вистачає до зазначеного розміру».

          Крім того, цією постановою підвищується і мінімальний розмір пенсії особам з інвалідністю внаслідок війни та учасникам бойових дій: особам з інвалідністю І групи підвищення становитиме 650 відсотків, з ІІ групою – 525 відсотків, ІІІ групи – 360 відсотків від прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян.

           Зростають пенсійні виплати і інвалідам-чорнобильцям, але різним категоріям по-різному.  Постановою передбачено, що «за бажанням військовослужбовців, зокрема військовозобов’язаних, призваних на військові збори, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, інших ядерних аварій та випробувань, військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї під час проходження військової служби (військових зборів) і внаслідок цього стали особами з інвалідністю, пенсія по інвалідності обчислюється з п’ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року, за формулою».

         

         

 

27 червня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів