Цікаво знати: як заняття спортом можуть зашкодити вашій шкірі

Цікаво знати: як заняття спортом можуть зашкодити вашій шкірі
Беріть на замітку!

 

Занадто інтенсивні навантаження

Фізичні вправи вважаються корисними для шкіри — кров, розганяючись, активно переносить поживні речовини по дермі, наповнюючи її киснем. Водночас, на думку деяких експертів, частий і занадто інтенсивний біг або кардіотренування впливають на еластичність шкіри. Під час таких навантажень шкіра перенасичується киснем і вільними радикалами, які пошкоджують колаген і еластин, що відповідають за пружність шкіри.

Але до негативного ефекту призводять тільки надмірно сильні навантаження. Помірні тренування, навпаки, омолоджують шкіру.

Брудний килимок для йоги

Під час йоги ви торкаєтеся килимка різними частинами тіла: там, де стояла нога, в наступній асані цілком може виявитися обличчя. Бруд розноситься по ділянках шкіри, і добре, якщо ви користуєтеся килимком одноосібно і це тільки ваш бруд.

Якщо хочете зосередитися на медитації, а не на тому, скільки мікробів зараз на вас, обов'язково протирайте килимок антисептичним гелем до і після заняття, а також приймайте душ. Крім того, краще завести особистий килимок, він стане в нагоді і для домашніх тренувань.

Інші брудні тренажери

Зі своїми тренажерами в зал, звичайно, не підеш, хоча на них теж повно бактерій і бруду. Можете протирати їх гігієнічними серветками або антисептичним засобом перед використанням. Також намагайтеся не торкатися до обличчя та шиї під час занять — якщо дуже хочеться це зробити, тримайте під рукою серветки, щоб протирати руки.

Перегрів

Міліарія, вона ж пітниця, буває не тільки у новонароджених. Довге перебування в задушливому приміщенні, активні вправи провокують перегрів тіла, реакцією на нього буває сверблячий висип. Він може бути особливо помітним під спортивним бюстгальтером і іншим щільно прилягаючим одягом для спорту.

Якщо ваша шкіра схильна до подразнень і ви помічаєте у себе почервоніння та свербіж на окремих частинах тіла після перебування у спекотному приміщенні, спробуйте використовувати перед тренуванням зволожуючий крем, щоб заспокоїти шкіру. Він не повинен бути жирним, інакше лише закупорить шкіру і створить додаткові проблеми з терморегуляцією.

Вплив сонця

Заняття на відкритому повітрі — відмінний спосіб урізноманітнити спортивну рутину, особливо влітку. Навіть якщо на вулиці не дуже спекотно, приділяйте увагу захисту від сонця. Наносьте санскрін за 20 хвилин до виходу з дому, щоб засіб встиг всмоктатися. Крем потрібно намазувати товстим шаром, на покриття шкіри обличчя, рук і шиї. Не пропускайте шкіру навколо очей, очі, вуха і губи — вони найчастіше залишаються без захисту.

Крім того, не забувайте, що будь-який сонцезахисний крем тримається не довше двох годин, а під час активних тренувань і того менше. Якщо плануєте масштабне тренування, візьміть з собою сонцезахисний спрей і вологі серветки — перед новим нанесенням в ідеалі слід вмитися або протерти шкіру.

Інтенсивне потовиділення

Активно пітніти під час фізичних навантажень необхідно — так наш організм охолоджує тіло. Але, потрапляючи на шкіру, піт змішується з оліями і засобами, які вже на ній є, шкірним салом й іншим брудом. Якщо не змивати її дуже довго, ця неприємна суміш заб'є пори і призведе до виникнення прищів. Це особливо актуально для тих, хто віддає перевагу надягати на тренування щільно облягаючий одяг, адже шкіра забруднюється не тільки на обличчі.

Якщо є можливість, постарайтеся підібрати для спорту вільний одяг, а також прийняти душ якомога швидше після тренування. В якості експрес-догляду можете скористатися антисептичною серветкою — вони необхідні, коли із залу ще потрібно дістатися до будинку, щоб помитися.

Тертя

Щільний або некомфортно сидячий одяг і взуття може натирати шкіру під час інтенсивних тренувань. У розпал занять це не помітно, але якщо після вправ зрозуміли, що шкіра в певних місцях почервоніла і болить, зверніть увагу на те, що ви носите.

Якщо тертя виникає не між річчю і шкірою, а між двома частинами тіла, одягайте одяг з тонкої тканини, який створить бар'єр між ними.

 

02 липня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів