Лісівники ДП «Міжгірське ЛГ» щороку вирощують понад 260 тисяч сіянців та саджанців

Лісівники ДП «Міжгірське ЛГ» щороку вирощують понад 260 тисяч сіянців та саджанців
Сьогодні ні для кого не є секретом, аби виростити дерево, його потрібно не тільки посадити але й проводити інтенсивний догляд за ним.

 

Цим активно займаються працівники державної лісової охорони ДП «Міжгірське лісгосп». При кожному лісництві створені спеціальні розсадники, а саме у Вучківському, Запереділянському, Міжгірському, Ізківському, Майданському, Бистрянському, Лопушанському лісництвах.

 

Вирощують лісові господарники клен-явір, дуб червоний, дуб скельний, ясен звичайний, ялиця, горіх грецький, гіркокаштан звичайний. Загалом у розсадниках в середньому вирощується майже 260 тисяч сіянців та саджанців.

 

Загальна площа лісового фонду, який наданий підприємству у постійне користування для ведення лісового господарства та здійснення природоохоронної діяльності, сягає 31513 га. Лісовою рослинністю вкрито 29238 га земель, з яких на площі 11928 га переважають у складі хвойні породи, на 17102 га домінують твердолистяні породи і тільки 208 га займають деревостани з м’яко листяних порід. Загальний запас ростучого лісу 10501 тис. куб. м.

 

 

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

 

05 липня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів