Наступного тижня звільнять очільників СБУ на Закарпатті, що мали боротися з контрабандою

Наступного тижня звільнять очільників СБУ на Закарпатті, що мали боротися з контрабандою
Володимир Зеленський вимагає змінити працівників управління СБУ на Закарпатті, які відповідають за боротьбу з корупцією і контрабандою.

 

Про це він заявив під час робочої поїздки на Закарпаття. У відповідь тимчасовий виконувач обов'язків голови Служби безпеки України Іван Баканов запевнив, що вказані особи будуть звільнені на наступному тижні.

"В центральному апараті ми це змінили. А тепер скажіть мені, коли ми змінимо людей місцевого управління "К" СБУ на Закарпатті?", - сказав Зеленський, звертаючись до т.в.о. голови СБУ Івана Баканова.

Після того, як Баканов відповів, що зараз спецслужба над цим працює, Зеленський заявив: "Будь ласка, зніміть цих людей. І тільки дуже прошу, бо я розумію, що таке Служба безпеки, не засилайте сюди людей з СБУ, які працювали будь-де на кордонах, де була контрабанда".

"На наступному тижні", - зазначив Баканов, відповідаючи на запитання Президента.

При цьому він навів приклад резонансного розслідування справи за участю українських митників, які сприяли налагодженню контрабандного потоку сигарет до Великої Британії з обсягом в 600 млн фунтів стерлінгів, 200 млн з яких прибували в Україну.

Під час розслідування справи всі її фігуранти у Великій Британії були заарештовані, в Україні ж досі триває слідство, тож винні ще не покарані.

Раніше В.Зеленський в рамках робочого візиту на Закарпаття представив Ігоря Бондаренка на посаді голови Закарпатської ОДА.

Представлення відбулося в приміщенні Закарпатської митниці. Під час розмови В.Зеленського цікавили питання боротьби з контрабандою. Він наголосив, що його команда має намір серйозно боротися з контрабандою на Закарпатті і в інших областях.

"Перейматися, я думаю, зараз будуть люди, які займаються контрабандою і "кришують" цю контрабанду. Це головний привіт вам з Києва, і ось чому ми приїхали в такому складі", - сказав Зеленський, зауваживши, що разом з ним на Закарпаття нині прибули т.в.о. голови СБУ Іван Баканов, голова Офісу президента Андрій Богдан, перший заступник голови Офісу президента Сергій Трофімов, заступники голови ОПУ Андрій Гончарук і Руслан Рябошапка, помічники президента Сергій Шефір і Андрій Єрмак, новий голова Державної митної служби Максим Нефьодов, в.о. голови ДФС Олександр Власов.

zakarpattya.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

06 липня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів