Представники Європейської мережі організацій зі спостереження за виборам в Ужгороді: що відстежують?

Представники Європейської мережі організацій зі спостереження за виборам в Ужгороді: що відстежують?
Зустрілися вони з представниками Ужгородської міської ради.

 

Сьогодні на зустріч із керуючою справами виконкому Ужгородської міської ради Оленою Макарою, начальником відділу ведення Державного реєстру виборців Григорієм Жирковим, заступником начальника відділу документального та організаційного забезпечення Сергієм Романюком, начальницею відділу міжнародного співробітництва управління міжнародного співробітництва та інновацій Вікторією Білас прийшли  довгострокові спостерігачі за виборами Європейської мережі організацій зі спостереження за виборами ENEMO Мая Влаіч Суліч та Міхаіл Горінкой (Боснія і Герцеговина).

Гостям повідомили, що міська рада, відповідно до законодавства, надала необхідну організаційну та технічну підтримку ОВК та дільничним виборчим комісіям для проведення позачергових парламентських виборів 21 липня. Сьогодні голови ДВК уже розпочали отримання списків виборців, до 15 липня включно у відділі ведення Держреєстру виборців прийматимуть заяви на тимчасову зміну місця голосування.

Представники ЕНЕМО розповіли, що їхня місія складається із 11 членів основної команди, 40 довгострокових та 78 короткострокових спостерігачів, триватиме вона 3 місяці. Метою є моніторинг якості виборчого процесу, його відповідність українському законодавству та міжнародним стандартам тощо. За результатами роботи місія підготує проміжний звіт перед днем виборів, попередню заяву після дня виборів та заключний звіт після закінчення місії. 

Джерело: прес-служба Ужгородської міської ради

 

08 липня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів