На Закарпатті відновлюють Мужіївське родовище – збудували екологічну фабрику (ВІДЕО)

На Закарпатті відновлюють Мужіївське родовище – збудували екологічну фабрику (ВІДЕО)
Міжнародна компанія Avellana Gold, яка інвестує в розробку Мужіївського родовища поліметалів на Закарпатті, побудувала нову фабрику з видобутку копалин і відновлює шахти. Про це повідомили представники компанії.

 

Будівництво фабрики - один із компонентів реалізації проекту з відновлення екології в регіоні.

За інформацією компанії, востаннє Мужіївське родовище поліметалічних руд функціонувало понад 10 років тому. У минулому розробка родовища через недотримання екологічних норм завдала серйозні наслідки навколишньому середовищу - в місцях видобутку скупчилися відвали з важкими металами. Avellana Gold, почавши інвестувати в розробку родовища 2016 році, побудувала сучасний інженерний об'єкт, який забезпечує безпеку і екологічність подальших робіт з видобутку копалин.

«Перша частина реалізації нашого проекту - це масштабний екологічний проект, адже завдяки спеціальній технологічній схемі відвали будуть очищені на 85-90% від важких металів. А замкнутий цикл виробництва дозволить повторно використовувати 85% води від потрібної кількості», - розповів Андрій Смолін, глава українського представництва компанії Avellana Gold.

На наступному етапі реалізації проекту Avellana Gold планує повністю відновити роботу Мужіївського родовища. За оцінками фахівців компанії, нова збагачувальна фабрика знизить потреби України в імпорті цинку, свинцю і дорогоцінних металів.

«З виробничою потужністю проекту Avellana Gold 500 тис. Т на рік, обсяги реалізації повністю перекриють імпорт свинцю в Україні і на понад 50% - імпорт цинку. Ефективність видобутку дорогоцінних металів збільшиться майже десять разів, у порівнянні з попереднім проектом розробки Мужіївського родовища», - зазначає Андрій Смолін.

За його оцінками, запуск збагачувальної фабрики також забезпечить роботою близько 500 жителів регіону. «Один з напрямків роботи Avellana Gold - це розвиток місцевих громад, поліпшення інфраструктури, а також сплата податків до місцевого та державного бюджетів від $ 3,5 млн на рік. Зокрема, це плата за користування надрами, з якої майже $ 1 млн залишиться в місцевому бюджеті, і ще до $ 500 тис. Надійде від податку на прибуток. В цілому прогнозовані фіскальні платежі працюючого підприємства - на рівні $ 10 млн на рік », - підкреслив Андрій Смолін.

zakarpattya.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

09 липня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів