«Минай» підсилився закарпатцем, який виступав у молодіжці «Шахтаря»

«Минай» підсилився закарпатцем, який виступав у молодіжці «Шахтаря»
Новим гравцем ФК «Минай» стане екс-капітан донецького «Шахтаря» U-21 Олександр Глагола. Це півзахисник, який народився у Сваляві і починав свою футбольну кар’єру саме у нашому краї. О. Глагола підписав з командою повноцінний контракт і вже готується разом з ними до Першої ліги.

 

Юний півзахисник, якому цього місяця виповнюється 22 роки, починав займатися футболом у 7 років у рідній Сваляві, а через 2 роки – у Мукачеві під керівництвом Золтана Сільваші. Після цього його запросили у донецький «Шахтар», де він 6 років пограв за різні вікові команди місцевої академії.

 Його наставниками були Олександр Коваль, Оскар Ратулутра, Валерій Кривенцов та Євгеній Котов. У складі «Шахтаря» U-19 і U-21 став чемпіоном України і грав у юніорській Лізі чемпіонів, де навіть виходив у фінал. Щоправда, в тому матчі «Шахтар» поступився одноліткам з лондонського «Челсі».  Викликали закарпатця і у збірну України U-17 в 2014 році.  

Олександр Глагола зазначив: «Дуже радий, що маю можливість пограти вдома. Коли з’явився варіант з «Минаєм», то навіть не роздумовував та відкинув інші пропозиції. Стільки років прожив у інших містах, і тепер радий грати вдома на такому рівні».

У Академії «Шахтаря» О.Глагола переважно грав флангового форварда або піднападниками. «У нас команда дуже хороша, - розповів новачок «Минаю». – Є молоді гравці, а є гравці з досвідом. Є все для того, аби показувати хороший футбол. Так, в дорослому футболу все набагато швидше і складніше, ніж у молодіжному, але сподіваюся, що швидко пройду адаптацію і покажу себе з якнайкращої сторони».

До речі, Глагола вже встиг відзначитися гольовою передачею за «Минай» - у останньому товариському матчі з «Вардою»  з Кішварди.

 Наразі Олександр готується з командою до дебюту в Перші йлізі.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

09 липня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів