В Ужгородській міськраді інформують про створення геопорталу міста

В Ужгородській міськраді інформують про створення геопорталу міста
Про деталі створення геопорталу міста сьогодні з представниками структурних підрозділів Ужгородської міської ради говорив комерційний директор компанії Soft Pro Роман Зіненко.

 

Керуюча справами виконкому міськради Олена Макара зазначила, що на часі вже не просто відкриття всіх даних, а створення з їх масивів зручних для кожного громадянина електронних сервісів. Як відомо, найбільша перевага геопорталу –  візуалізація геопросторових даних, тобто всіх даних, які мають просторову прив’язку. Такі дані, з прив’язкою до карти, значно легше, ніж зведені і таблиці чи інші формати, аналізувати, використовувати.

Скажімо, з геопорталу інвестори можуть онлайн отримати повну інформацію про ділянку чи будівлю, історію зміни орендарів чи власників, яке поруч транспортне забезпечення, забудова, яка інфраструктура, комунікації, активи тощо.

На єдиному порталі можна переглянути витрати всіх бюджетних коштів, актуальні дані про ремонтні роботи, що проводяться в місті, щодо вулиці – які мережі на ній проходять і як розташовані, коли і які ремонти дорожнього покриття проводилися чи плануються, дані мережі освітлення тощо. До прикладу, на картах можна також побачити результати ЗНО в кожній із шкіл, де місця концентрації ДТП, стан мереж у кожній із багатоповерхівок, які і де є земельні ділянки, які і кому, коли надавалися дозвільні документи, скажімо на будівельні роботи, розміщення МАФів чи об’єктів реклами. Дані аналізуються, можна отримати різні вибірки. Система може також надавати різний рівень доступу, наприклад, для працівників ДСНС – плани кожного поверху багатоповерхівок, що важливо для рятувальних робіт. Є можливість через особистий кабінет отримати витяги з баз даних, онлайн користуватися адміністративними послугами тощо.

Роман Зіненко акцентував на особливостях внесення й актуалізації даних, захисті відомостей, розмежування рівнів доступу, створення єдиної цифрової топографічної цифрової графіки, базовий функціонал, можливості тестового доступу тощо.

Джерело: прес-служба Ужгородської міської ради

 

10 липня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів