Жінкам на замітку: як правильно зволожувати шкіру влітку

Жінкам на замітку: як правильно зволожувати шкіру влітку
Фахівці зосереджують увагу жінок на правильному вмиванні. Які ще секрети правильного зволоження влітку - читайте в матеріалі.

 

Правильне вмивання

Вмивання — звична процедура, яку багато хто проводить щодня вранці, а іноді вечорами. Але мало хто замислюється про те, що вмиватися потрібно правильно: допустимі помилки роблять негативний вплив на шкіру.

Отже, розглянемо основні правила вмивання:

  1. Якісна нежорстка вода. На жаль, водопровідна вода для вмивання не підходить: речовини, що містяться в ній, сушать і пошкоджують шкіру, погіршуючи її стан, а також викликають роздратування і лущення. Так що найкраще вмиватися мінеральною водою, джерельною або ж кип'яченою і відстояною.
  2. Правильна температура. Гаряча вода сушить шкіру, провокуючи випаровування вологи з її клітин. А надто холодна вода викликає звуження судин і порушує кровопостачання тканин дерми. Оптимальний варіант — комфортна кімнатна температура, тобто 23-26 градусів. Тоді умивання буде тонізувати і насичувати шкіру водою.
  3. Ніякого мила! Не слід використовувати мило для умивання. По-перше, воно сильно сушить шкіру. По-друге, регулярне і часте миття шкіри з милом змиває з поверхні захисний бар'єр, робить епідерміс тоншим і вразливим перед впливом навколишнього середовища.

Правильне очищення

Очищення корисне і необхідне шкірі, адже на ній осідають частинки бруду, надлишки шкірного секрету. Але очищати обличчя потрібно ефективно і дбайливо. Дотримуйтеся таких принципів:

  1. Ніяких агресивних пілінгів! Не слід використовувати для очищення засоби з вмістом концентрованих кислот і грубих абразивних частинок. Концентрація кислот повинна бути невисокою, а компоненти, які очищають механічним шляхом — дуже дрібними. Краще купувати скраби та інші миючі засоби для чутливої шкіри.
  2. Нечасті очищаючі процедури. Щадні і поверхневі пілінги рекомендується проводити раз на тиждень, а глибокі і агресивні — 1-2 рази на місяць. Якщо влаштовувати такі процедури частіше, можна пошкодити шкіру, порушивши цілісність її клітин, рівень кислотності і водно-сольовий баланс. Тоді епідерміс буде виснаженим, роздратованим і вразливим.
  3. Грамотний вибір очищувальних засобів. Вибирайте їх з урахуванням типу вашої шкіри і актуальних проблем. Так, якщо шкіра жирна, то підійде тонік або лосьйон. А якщо шкіра суха і чутлива, слід використовувати ніжне молочко або піну. Також звертайте увагу на склад, в якому не повинно бути агресивно діючих і шкідливих штучних компонентів.

Правильний вибір засобів

Як потрібно зволожувати шкіру правильно? Вона особливо потребує зволоження влітку, але і в будь-який інший час року їй необхідна волога. І ефективність зволоження безпосередньо залежить від того, які засоби ви використовуєте. При виборі потрібно брати до уваги такі фактори:

  1. Тип шкіри. Логічно, що сухій шкірі зволоження потрібне в набагато більшій мірі, ніж жирній. Так що для початку визначте тип епідермісу, а потім підберіть відповідний косметичний продукт. І якщо ви помічаєте, що засіб не підходить вам (не вирішуються проблеми, виникає лущення або роздратування), то доведеться змінити його.
  2. Час року. Взимку шкіру потрібно захищати від морозу і вітру, а влітку — від ультрафіолету, яке провокує фотостаріння і викликає швидке випаровування вологи.
  3. Склад. Прочитайте його уважно. Звичайно, майже на всіх засобах компоненти зазначаються англійською мовою, але деякі ви легко розпізнаєте і зрозумієте. Наприклад, oil — це олія, а acid — кислота. Такі речовини допустимі, але кислот не повинно бути багато і вони не повинні бути концентрованими. Вітаються натуральні рослинні екстракти. А ось штучних добавок типу сульфатів і парабенів повинно бути як можна менше.
  4. Дія засобу. Якщо основне завдання продукту — зволоження шкіри, то він повинен бути зволожуючим. Але є засоби, що чинять вплив відразу в декількох напрямках, таких як зволоження, омолодження, зняття запалень, захист від сонця, усунення гіперпігментації і так далі.
  5. Форма випуску. Є різні форми випуску косметичних засобів по догляду: сироватки, креми, гелі, пінки, маски та багато інших. Якщо ви вибираєте конкретний продукт, то купуйте його в зручній для вас і придатній формі: для сухої шкіри краще підійде досить жирний крем, для жирної — гель, для в'янучої і млявої — сироватка. Якщо у виборі ви сумніваєтеся, зверніться за порадою до косметолога або консультанта магазину (у нього мають бути відповідні знання).

Харчування і питний режим

Шкіра зволожується не тільки зовні, але і зсередини, і тому, насамперед, важливо дотримуватися питного режиму, щоб використовувана вода потрапляла в клітини. Випивати в добу потрібно близько двох літрів рідини, якщо немає проблем з нирками. А щоб уникнути набряків, обмежте вживання солоного, консервованого, маринованого, а також напівфабрикатів з штучними добавками, інформує Ukr.Media.

Не менш важливе і правильно харчуватися. В раціон потрібно включати:

  • натуральні олії, багаті вітаміном Е і жирними кислотами омега (ці речовини живлять, зберігають молодість);
  • свіжі овочі та фрукти, що містять аскорбінову кислоту (вона зміцнює стінки судин і покращує кровопостачання тканин);
  • продукти, що містять вітаміни групи В, які нормалізують обмін речовин: зелень, бобові, зелені овочі;
  • помаранчеві овочі, ягоди і фрукти (у них багато вітаміну А, який відповідає за стан шкіри і зберігає її цілісність).

Правильна засмага

Багато хто мріє про шоколадний відтінок шкіри, але засмага шкідлива для епідермісу, а іноді навіть небезпечна: вона викликає фотостаріння, випаровує вологу, залишає опіки і навіть збільшує ризики онкологічних дерматологічних захворювань (меланоми). Але це не означає, що слід ховатися від сонця, тому що його промені в помірних кількостях сприяють виробленню вітаміну D, що допомагає засвоюватися кальцію.

І все ж отримувати загар потрібно дозовано і грамотно. По-перше, не загоряйте в години високої активності сонця: з 12 годин дня до 16:00. По-друге, не знаходьтеся під прямими сонячними променями довго. Для першого разу достатньо п'яти хвилин, потім часовий проміжок можна збільшити до 15-20 хвилин. Далі йдіть у тінь. По-третє, обов'язково використовуйте сонцезахисні засоби, причому перед кожним виходом з будинку, а не тільки перед відвідуванням пляжу. І мінімальний рівень SPF — 20.

Важливо! Якщо ваша шкіра світла і швидко згоряє на сонці, то SPF повинен бути не менше 25-30, а в засобах проти засмаги — від 45-50.

Порада! Навіть звичайний денний крем повинен містити сонцезахисні фільтри.

Домашні рецепти в допомогу

Допоможуть наситити шкіру вологою та утримувати її в клітинах і народні засоби:

  • Натуральні рослинні олії: мигдальна, оливкова, персикова і інші. Вони можуть наноситися на шкіру в чистому вигляді або використовуватися у вигляді домашніх багатокомпонентних масок.
  • Алое. Простий варіант використання: листок тримайте добу в холодильнику, вийміть і подрібніть м'якоть, нанесіть її на обличчя на двадцять хвилин, а потім змийте прохолодною водою. Такий засіб зволожує, усуває запалення, знімає роздратування, надає регенеруючу дію і знищує мікробів.
  • Сметана. Вона містить молочні жири і кислоту, тому забезпечує зволоження, вирівнює колір шкіри, омолоджує, глибоко живить.
  • Огірки. Ці овочі теж відмінно справляються з омолодженням і їх можна скибочками накладати на шкіру.
  • Авокадо. Ці поживні плоди ідеально підійдуть для живлення шкіри і її зволоження.
  • Відвари рослин: череди, ромашки, календули та інших трав. Їх добре використовувати для щоденного вмивання замість води.

Джерело: Ukr.Media

 

11 липня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів