Навіть в умовах виборчої кампанії на зовнішньому фронті ми точно маємо бути об’єднаними – Порошенко

Навіть в умовах виборчої кампанії на зовнішньому фронті ми точно маємо бути об’єднаними – Порошенко
Під час візиту до Закарпаття п’ятий Президент України і лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко розповів про тривожні зміни у міжнародному становищі України.

 

Зі сцени на площі Театральній в Ужгороді Петро Порошенко наголосив на важливості консолідації зусиль усіх політиків, аби зберегти санкції проти країни-агресора.

«Подивіться, що відбувається у міжнародній сфері, у Парламентській асамблеї Ради Європи. П’ять років, а це була дуже нелегка справа, Порошенко і його команда тримали санкції. Ніхто не говорить, що це було легко, але зараз вони поїхали і кажуть «А ми вже нічого не можемо зробити». А чому ж Порошенко міг? «А вже було дуже пізно!» – а як ми тримали це все п’ять років? Наша команда на чолі з Володимиром Ар’євим, Іриною Геращенко, Олексієм Гончаренком, Марією Іоновою й іншими депутатами зараз забрали сім делегацій з ПАРЄ і сказали, поки санкції проти Росії не будуть відновлені, нам немає що там робити. Бо це зрада ідеалів Ради Європи! Упевнений у тому, що це перший потужний удар по Україні, який програла нова влада», – наголосив Петро Порошенко.

Лідер «Європейської Солідарності» підкреслив, що зараз Україна потребує об’єднання усіх патріотичних сил, аби «ця ракова пухлина скасування санкцій не була продовжена далі», щоб захистити санкції Євросоюзу, Сполучених Штатів Америки, Канади, Австралії, Японії, Нової Зеландії… Політик уточнив, що санкція – це не покарання Росії, це тиск для того, аби були звільнені наші моряки, наші кораблі, виведені російські війська з української землі. Також йшлося про важливість передачі під контроль миротворців неконтрольованої ділянки українсько-російського кордону.

«П’ять років діяв принцип «Нічого про Україну без України». Все має вирішувати українська влада і український народ. І так було всі п’ять років! Аж поки зараз в Осаці зустрічаються Путін з Трампом, Путін – з європейськими керівниками, і Путін ставить світ до відома, що «ми всьо по Украінє порєшалі». Нічого ви без українського народу не вирішите! Такі тенденції є дуже тривожними. І я готовий підставити дружнє плече, адже йдеться не про президента Зеленського, а про український народ. Ми готові ділитися досвідом для того, аби зламати цю тенденцію. І навіть в умовах виборчої кампанії на зовнішньому фронті ми точно маємо бути об’єднаними! Коли громадянське суспільство і відповідальні політики об’єднуються, реваншистів точно можна зупинити!», – підсумував п’ятий президент України.

 

11 липня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів