На Закарпатті затримано чоловіків, які вимагали гроші у жінки та чинили опір правоохоронцям

На Закарпатті затримано чоловіків, які вимагали гроші у жінки та чинили опір правоохоронцям
Вчора, 13 липня, до Іршавського відділення поліції з заявою про злочин звернулася 20-річна жителька села Заріччя. Дівчина повідомила, що невідома особа вимагає у неї гроші за нерозголошення відомостей, які заявниця бажає зберегти в таємниці. 

 

За фактом вимагання слідчі відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 189 Кримінального кодексу України.

Отримавши детальну інформацію, оперативники встановили, що гроші у потерпілої вимагали двоє чоловіків. Обоє –  мешканці Іршавщини. Одного з них поліцейські затримали на місці злочину, а його подільник з місця події зник. 

За кілька годин чоловіка, спільними зусиллями слідчих та інспекторів сектору реагування патрульної поліції, було розшукано. Під час спілкування з правоохоронцями, втікач почав чинити опір поліцейським та здійснив наїзд на оперуповноваженого автомобілем «Skoda Octavia», за кермом якого й перебував.  Після цього, фігурант хотів уникнути покарання покинувши місце злочину, проте правоохоронці його зупинили та затримали у порядку статті 208 КПК України. Чоловіка помістили до ізолятора тимчасового тримання. Його дії кваліфіковано за частиною 2 статті 345 Кримінального кодексу України, тобто Погроза або насильство співробітнику правоохоронного органу. Згідно з санкцією статті міра покарання може коливатися від обмеження волі на строк до 5 років до позбавлення волі на той самий строк. 

У справах триває досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області 

 

14 липня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів