Жінкам до уваги: як захистити волосся під час літньої відпустки

Жінкам до уваги: як захистити волосся під час літньої відпустки
Беріть на замітку!

 

Не забувайте, що догляд за волоссям починається з турботи про шкіру голови: саме її стан треба враховувати при виборі засобів для очищення. Якщо влітку вам бракує відчуття свіжості і хочеться мити волосся щодня, обов'язково підберіть м'який шампунь. Без агресивних компонентів, які будуть сильно висушувати шкіру й робити локони ламкими.

Після очищення потрібно зволожити і захистити волосся від сонця. Скористайся засобами з SPF-фільтрами, підібраними індивідуально. На полицях магазинів ви зможете знайти спеціально призначені спреї-олії, які покликані зволожувати волосся і захищати його від ультрафіолету. Для фарбованого волосся вони є обов'язковими. Обробляйте волосся таким спреєм перед кожним виходом на сонце.

Ви, напевно, помічали, що за літо волосся дуже сильно вигорає, особливо у білявих дівчат. Вся річ у тому, що ультрафіолет і інфрачервоне випромінювання дуже сильно руйнують структуру волосся, роблять його крихким і пористим, сухим і з посіченими кінчиками, втрачається і природне захисне покриття волосся, в результаті чого відбувається втрата пігменту, який там міститься.

На відпочинку балуйте себе масками з оліями: макадамії, кокоса, аргана, авокадо. Крім гладкості і шовковистості вийде ще й ароматерапія, яка розслабляє і залишає найприємніші спогади про відпустку. Прислухайтеся до рекомендацій щодо застосування на упаковці, не варто тримати олію для волосся навіть зайві 10 хвилин — так не буде ефекту липкості.

Захищайте волосся не тільки косметичними засобами, додайте у свій гардероб ще й капелюхи, панами, бейсболки, яскраві хустки й косинки. Цей простий прийом здатний уберегти волосся від сухості, а колір — від вигорання, адже не завжди світлі пасма виглядають естетично.

Солом'яний капелюх буде доречним на пляжі в дуеті з купальником, панама, як у дитинстві, підійде під шорти з високою талією і кроп-топ. У такому образі вирушайте на ланч, а для вечірнього променаду і споглядання казкового заходу прикрасьте зачіску яскравою шовковою хусткою.

Кращі поради — як захистити своє волосся під час відпустки:

  • обов'язково носіть головний убір;
  • користуйтеся сонцезахисними косметичними засобами для волосся;
  • як можна частіше робіть зволожуючі маски;
  • пийте побільше рідини;
  • відмовтеся від використання фена, утюжка та плойки;
  • утримайтеся від зайвого фарбування або хімічної завивки;
  • вибирайте м'який шампунь, який підходить для частого застосування;
  • не забувайте про бальзам для волосся;
  • вечорами обов'язково змивайте з волосся морську сіль;
  • виходячи на сонце і після пірнання в море, обробляйте локони спеціальним захисним спреєм;
  • не розчісуйте мокре волосся;
  • заплітайте волосся в коси або такі зачіски, які дозволять приховати максимальну кількість волосся від сонячних променів.

Ukr.Media

 

14 липня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів