Вступна кампанія – 2019 в УжНУ: перші дні

Вступна кампанія – 2019 в УжНУ: перші дні
10 липня розпочався прийом документів від осіб, які вступають на бакалаврат (у магістратуру медичного, фармацевтичного спрямування). У перші дні абітурієнти УжНУ були активними: на ранок 12 липня подано близько 3200 заяв, із яких понад 2600 – на денну форму.

 

Лідерами за кількістю отриманих заяв наразі є медичний (323), юридичний (290) факультети та факультет здоров’я і фізичного виховання (235).

Чимало вступників виявили бажання подати документи саме в перший день прийому, підтвердили в читальній залі Наукової бібліотеки УжНУ. Тут студенти інженерно-технічного факультету проходять практику, допомагаючи абітурієнтам створювати електронні кабінети й подавати заяви онлайн. Попри те, що документи можна подати вдома, вступники разом із батьками чи іншими родичами приходять і приходять. У консультаційному пункті вже допомогли зареєструватися понад трьом сотням осіб. Тут і підкажуть, і просканують необхідні папери. До слова, наголошують, щоб вступники не забували приносити атестат і додаток до нього, сертифікат ЗНО.

Заступник відповідального секретаря приймальної комісії УжНУ Ярослав Агій відзначив: особливість вступної кампанії 2019 року в тому, що, як порівняти з торішньою, вона відбувається в компактніші строки, тому варто звернути увагу на основні дати:

прийом заяв та документів завершується:

– о 18.00 16 липня для осіб, які вступають на основі співбесіди, вступних іспитів або творчих конкурсів;

– о 18.00 22 липня для вступників на основі сертифікатів ЗНО.

До 18.00 26 липня оприлюднять рейтингові списки; до 18.00 31 липня потрібно виконати вимоги для зарахування на бюджет. Воно відбудеться до 12.00 першого серпня (на бюджет), до 9 серпня – переведення на вакантні бюджетні місця. До 30 вересня триватиме зарахування на контракт.

Наголосимо, що можливо подати 7 заяв на 4 спеціальності на бюджет на основі повної загальної середньої освіти.

Для зіставлення предметів ЗНО та конкурсних пропозицій УжНУ у приймальній комісії рекомендують скористатися сервісом Калькулятор вступника 2019 року.

Абітурієнтам варто звернути увагу на те, що у 2019 році розширено практику встановлення мінімальної кількості балів для вступу на спеціальності з особливо високим рівнем суспільної відповідальності. Ідеться про «Право», «Публічне управління та адміністрування», «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», «Міжнародні економічні відносини», «Міжнародне право», «Фармація, промислова фармація». Щоб подати заяву на згадані спеціальності, потрібно мати конкурсний бал не менше за 130.

Для вступу на спеціальності «Стоматологія», «Медицина», треба мати не менш як 150 балів з другого і третього конкурсних предметів.

Для участі в конкурсному відборі на інші спеціальності мінімальний конкурсний бал з кожного предмета – 100.

Тепер для абітурієнтів – важливий і відповідальний час, коли потрібно зробити правильний вибір. У Приймальній комісії кажуть, що привабливість Ужгородського національного університету полягає в тому, що він належить до класичних університетів України і має найвищий – IV рівень акредитації. УжНУ – один з найбільших та кращих університетів Карпатського регіону. У закладі сформувалися потужні наукові школи, відомі далеко за межами нашої країни, ведеться наукова співпраця з багатьма провідними університетами світу.

Студенти УжНУ беруть участь у різних програмах академічної мобільності за кордоном: «семестрове навчання», «подвійний диплом», навчально-ознайомча та виробнича практика.

Навчальний процес забезпечують висококваліфіковані викладачі. Важливу увагу у виші приділяють організації дозвілля.

До того ж в УжНУ готують фахівців за великою кількістю спеціальностей, тому кожен може здобути професію мрії.

Найсвіжіші рейтингові списки вступників шукайте на порталі Вступ.ОСВІТА.UA.

Ольга Брайлян

Медіацентр УжНУ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

15 липня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів