Знову спека – знову пожежі в екосистемах на Закарпатті

Знову спека – знову пожежі в екосистемах на Закарпатті
На вулиці знову встановилась спекотна та посушлива погода, з якою до Закарпаття повернулись і загоряння сухої трави та сміття на відкритих територіях. Так, за вчорашню добу рятувальники 4 рази виїжджали на ліквідацію загорань сухої рослинності та сміття. Найбільше горіло на Ужгородщині - 3 випадки, ще один зафіксовано у м. Мукачево.

 

Незважаючи на застереження у ЗМІ та численні запобіжні заходи, що вживаються співробітниками ДСНС щодо відвернення загрози пожеж, вони все ж таки продовжують завдавати населенню та навколишньому середовищу значних матеріальних збитків. Нерідко на полях, у парках та інших місцях можна побачити сумні наслідки: чорна вигоріла земля, обвуглені дерева, дим та сморід.

Статистика підтверджує, що майже всі такі пожежі виникають через людський фактор. Необережно кинутий сірник, недопалок, тліюче вогнище, пустощі дітей з вогнем — це може призвести до того, щоб через п’ять хвилин усе навколо палало.

З огляду на це, закарпатські рятувальники вкотре наголошують на необхідності суворого дотримання протипожежних правил: враховуючи суху, спекотну погоду, закликають бути дуже обачними при палінні, не кидати недопалків на суху траву, не розпалювати багаття поблизу сухостою, лісових насаджень, полів. Пильно слідкувати за тим, щоб діти не бавилися сірниками і запальничками. Не бути байдужими, якщо помітили дим, тління або слабкий вогонь! Загасити займання сухої трави на самому початку легко — досить вилити на неї відро води чи прикидати землею.

Лише спільними зусиллями рятувальників та свідомим ставленням громадян можна створити надійний заслін від пожеж, а значить захистити себе й природу від втрат.

У ДСНС України у Закарпатській області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

16 липня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів