В Ужгороді випускники військової кафедри присягнули на вірність українському народові

В Ужгороді випускники військової кафедри присягнули на вірність українському народові
Кафедра військової підготовки УжНУ стає дедалі популярнішою: нині сюди активно йдуть не лише студенти, а й ті, хто давно навчання завершив і вже працює. 20 липня майже сотня випускників кафедри склала присягу на вірність народу України.

 

Перед урочистою подією випускників благословив капелан Іван Ісаєвич.

Володимир Смоланка

Володимир Смоланка

А після покладання квітів до пам’ятника Тараса Шевечнка з вітальним словом до новоспечених лейтенантів запасу звернувся ректор УжНУ Володимир Смоланка: «Впродовж двох років ви опановували військову справу, вчилися працювати індивідуально і в групах, шукали спільно оптимальні рішення. Нині перед вами широкий шлях, своя доля. Ви молоді, сповнені енергії, сил, ідей. Ви патріотичні. Запам’ятайте ті слова, які сьогодні говоритимете під час військової присяги, і ніколи їм не зраджуйте».

Леонід Хода

Леонід Хода

Перший заступник командира 128-ї бригади Леонід Хода висловив подяку молоді за вибір, а їхнім батькам – за дітей, викладачам – за те, що діляться знаннями, і побажав жити з Україною в серці. Своєю чергою, до вітань долучилися й батьки випускників.

А випускник кафедри Владислав Котигорошковисловив упевненість у готовності однокурсників захищати Україну, зокрема зауважив: «Навчання на кафедрі – це більше, ніж просто навчання по п’ятницях, виїзди на полігон та носіння військової форми. Це школа життя, про яку не напишуть книг. Дякую викладачам, що виховували в нас дисципліну, організованість та мужність. Бажаю всім нам мирного неба над головою».

Після урочистого виконання Державного гімну вчорашні курсанти пройшли маршем площею Народною уже як випускники-лейтенанти запасу.

Ксенія Шокіна

Медіацентр УжНУ

 

21 липня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів