У міськраді Ужгорода із німецьким експертом обговорили управління твердими побутовими відходами

У міськраді Ужгорода із німецьким експертом обговорили управління твердими побутовими відходами
Потенційну можливість долучення Ужгорода до реалізації проектів, які фінансуються за підтримки Німецького банку розвитку KFW, який за дорученням німецького уряду фінансує програми розвитку у всьому світі, обговорили сьогодні на зустрічі в Ужгородській міській раді заступник міського голови Олександр Білак та міжнародний консультант KFW Бернхард Шенк. Зокрема, йшлося про управління твердими побутовими відходами (ТПВ) для Ужгорода і можливо частини або й усієї нашої області: сортування та утилізацію сміття на сміттєпереробних чи сміттєспалювальних підприємствах.

 

У зустрічі також узяли участь посадовці міської ради – начальниця управління міжнародного співробітництва та інновацій Вікторія Тарахонич і її заступник Дмитро Мірошніков, начальник управління економічного розвитку міста Павло Логвінов, начальниця управління житлово-комунального господарства департаменту міського господарства Олександра Турянчик, консультант KFW в Україні Олександр Шумельда, інтегрований експерт із розвитку побратимства Ужгорода та Дармштадта Мартін Ройтер.

Консультант Німецького банку розвитку KFW Бернхард Шенк наголосив: для таких проектів надаються і кредитні кошти під низькі відсотки та на тривалий термін, і гранти. Експерт детально цікавився ситуацією зі сміттям в Ужгороді і на Закарпатті загалом: щодо сміттєзвалища, які функції виконує фірма «АВЕ Ужгород», комунальне підприємство, котре обслуговує полігон, які обсяги ТПВ, якими є діючі тарифи, які перспективи нині діючого біля Ужгорода і нового сміттєзвалища та чимало інших питань.

Заступник міського голови Олександр Білак зазначив, що з першочергових питань дуже необхідне законодавче врегулювання поводження зі сміттям, а для Ужгорода важливо насамперед запустити відсортовування органічних відходів, у тому числі обрізаних гілок, трави із подальшим їх компостуванням. Розроблено проект щодо управління ТПВ з містом-побратимом Ужгорода – німецьким Дармштадтом, очікується рішення про його схвалення.

За словами Бернхарда Шенка, раніше було прийнято рішення про реалізацію з KFW інфраструктурного проекту в Харкові, нещодавно – щодо підтримки проекту в Чернівцях, планується долучити також Житомир та Ужгород,. Для цього у наш край ще приїде група експертів, аби підготувати більш детальні висновки щодо існуючої ситуації зі сміттям та стратегії щодо ТПВ на майбутнє. «Підтримувати чи ні такі проекти Німецький банк розвитку KFW вирішує дуже скрупульозно і тому це займає досить тривалий час, проте якщо це буде визнано доцільним – надійдуть серйозні інвестиції на тривалий час», – зазначив Бернхард Шенк.

Ужгородська міська рада. Офіційна сторінка

 

22 липня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів