Незабаром на Закарпатті – відкриття сезону полювання на пернату дичину

Незабаром на Закарпатті – відкриття сезону полювання на пернату дичину
На початку серпня в межах мисливських угідь Тячівщини стартує сезон полювання на диких птахів, який триватиме до 03 листопада 2019 року включно. Встановленими днями для полювання на пернату дичину – субота, неділя, а на дичину вирощену на фермах та випущену в угіддя під постріл, додатковим днем полювання є середа.

 

«Полювання буде дозволено на качок (крім гоголя, черні білоокої, савки, огара, галагаза, гаги звичайної, лутка, крохалів, черні червонодзьобої, нерозня, креха середнього, каменярки, казарок білощокої та червоноволої), куликів (крім кулика-сороки, баранця великого (дупеля), ходуличника, шилодзьобки, кроншнепів, чайки, лежня, дерихвоста, поручайника, крем’яшника, чорниша, перевізника, фіфі, зуйків морського, малого, великодзьобого, галстучника, пісочників, плавунців), на голубів (крім голуба-синяка)»,- зазначає районний мисливствознавець Юрій Сойма.

Напередодні хочеться нагадати, що для проведення полювання необхідно мати наступні документи: посвідчення мисливця; контрольну картку обліку добутої дичини і порушень правил полювання на сезон 2019-2020 років з відміткою про сплату державного мита; дозвіл на добування мисливських тварин (відстрільна картка); відповідний дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю; паспорт на собак мисливських порід, ловчих звірів і птахів у разі їх використання під час полювання.

Не зайвим буде нагадати, що порушення правил полювання без добування дичини тягне за собою адміністративну відповідальність, передбачену ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення, у вигляді попередження або штрафу від 102 до 1020 грн. А у разі добування дичини з порушенням правил полювання – від 1020 до 2040 грн. штрафу та сплати збитків за кожну добуту тварину чи птаха, у розмірі, передбаченому таксами нарахування збитків. Крім того знаряддя добування та все добуте підлягатиме конфіскації.

А головне, кожен мисливець йдучи на полювання має пам’ятати та суворо дотримуватися вимог техніки безпеки у поводженні з вогнепальною зброєю. Тож, готуйтеся до сезону полювання з дотриманням всіх законодавчих вимог.

Прес-служба ЗОУЛМГ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

23 липня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів