Закарпаття очищується від недобросовісних лісівників – ЗОУЛМГ

Закарпаття очищується від недобросовісних лісівників – ЗОУЛМГ
Закарпатське ОУЛМГ продовжує очищення лісової галузі від недобросовісних працівників державних лісгоспів та закликає не вестися на фейки. У черговий раз державне підприємство «Великобичківське лісомисливське господарство», що на Закарпатті, спростовує фейкову інформацію, розміщену в соціальній мережі Facebook.

 

Керівництво ДП «Великобичківське ЛМГ» дало офіційне пояснення новині Zелений ліс.

Днями у мережі Facebook на сторінці користувача Zелений ліс було висвітлено фотографії вибраних ділянок території держлісфонду ДП “Вел. Бичківське ЛМГ” на яких проводилась та проводиться лісозаготівля (суцільно – санітарна рубка, в Середньо–Ріцькому лісництві у кварталі 14).

Лісові насадження у вищезазначеному кварталі пошкоджені шкідниками та іншими хворобами лісу, тому лісопатологічна служба погодила проведення заходів з поліпшення санітарного стану лісів. Трелювання деревини з даних лісосік проводиться та проводилось трелювальним волоком, а не гірськими потоками.

Згідно пояснення, наданого лісничим Середньоріцького лісництва Василем Койтюком, встановлено, що відображені фото у соціальній мережі Facebook зроблені родичами попереднього лісничого Іваном Боднарем, який був звільнений в 2017 році за участь та організацію у скоєнні незаконних рубок деревини.

Іван Боднар та його поплічники намагаються взяти реванш, обезчестити чесних лісівників і показати себе жертвами, а фактично вони були злісними порушниками лісового та природоохоронного законодавства.

Матеріальна вартість шкоди, нанесених державі становила 662 тис. грн.. Дані про скоєне лісопорушення передані до правоохоронних органів.

Лісівники Великобичківського лісомисливгоспу та Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства у своїй діяльності керується виключно законодавством України. Наше відомство завжди відкрите до конструктивного діалогу з представниками громадськості, преси та правоохоронних органів. Лісов галузь Закарпаття очищається від недобросовісних лісівників, адже

потрібно зробити так, щоб лісівниками пишалися, і вони стали взірцем і прикладом ефективної та прозорої роботи.

Окрім того, лісівники звертаються до всіх користувачів соціальних та журналістів із проханням не реагувати на фейки і перед тим, як виставити новину, перевіряти інформацію на її достовірність.

Прес-служба ЗОУЛМГ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

23 липня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів