Ужгородський шпажист Анатолій Герей: «Наш успіх – вагомий крок на шляху до Олімпіади 2020»

Ужгородський шпажист Анатолій Герей: «Наш успіх – вагомий крок на шляху до Олімпіади 2020»
Після повернення на Батьківщину володар срібної медалі чемпіонату світу -2019 з фехтування на шпазі у командних змаганнях Анатолій Герей охоче розповів нашому сайту про перипетії змагань на «фехтувальному мундіалі».

 

- Анатолію, після чемпіонату Європи, виступ збірної України став вражаючим на чемпіонаті світу в Будапешті. В чому ж відмінність та які складові успіху нашої команди?

- Ми дуже відповідально віднеслися до чемпіонату світу, адже на кону стояла путівка на токійську олімпіаду-2020. Окрім того, передбачали, що протистоятимемо господарям за потрапляння до чільної вісімки, яким у рідних стінах допомагатимуть вболівальники, та й у складі збірної Угорщини виступав новоспечений чемпіон світу ГергеліСіклоші, що також додавало їм мотивації. Тому перед цим протистоянням дуже детально передивилися відео герців за участю угорських фехтувальників, визначилися, хто з ким фехтуватиме, і в результаті, зуміли здолати непростого суперника – 45:36. До цього в першому раунді (1/32 фіналу)зуміли святкувати вікторію також над доволі непростим суперником – командою збірної Гонконгу – 45:40. У цій зустрічі, навіть поступалися в ході поєдинку,але зібралися й досягли мети. У чвертьфіналі завдяки перевазі в три уколи перемогли сильну команду Італії. В усіх цих поєдинках свідомо обрали захисну тактику, адже занадто велика була ціна помилки. А вже після виходу в півфінал дещо розслабилися й дозволили собі імпровізувати на фехтувальній доріжці в протистоянні з китайськими шпажистами, тому вже в цих звитягах наша перевага над китайцями була відчутною – 38:24. До слова, збірна Китаю під орудою досвідченого франзуцького наставника , стала цьогорічним чемпіоном Азії, тож перемогли доволі грізного супротивника. 

А щодо такої різниці виступів на ЧЄ в Дюссельдорфі та ЧС, то злий жарт з нами зіграло, те, що недооцінили нашого першого суперника – команду Данії, в результаті чого поступилися й вже потім змагалися за нижчі місця, а в підсумку – лише 10 сходинка континентальних змагань, що для нас було зовсім не тим результатом, на який розраховували

– Та все ж найбільш драматичнішим стала фінальна зустріч з фехтувальниками з Францією, де наша команда, навіть вела вході герців, але саме твоя дуель з лідером французів ЯннікомБорелем і вирішила долю золотих нагород ЧС-2019. Чого не вистачило, щоб здолати французьких «мушкетерів»?

– Перед заключним двобоєм рахунок був рівним – 35:35. Відверто, нам мою думку, на сьогодні ЯннікБорель – найсильніший фехтувальник світу, він фізично сильно, чудово вправляється зі зброєю. Для нього немає авторитетів –  в своєму стилі фехтує з будь-яким суперником, чи то проти нього виступає суперник з Гонконгу, чи чемпіон з Угорщини. А вийшов проти нього тому, що в Дюссельдорфі на чемпіонаті Європі в очному герці зумів виграти в Я.Бореля. Тож наш тренерський штаб врахував цей чинник, були надії, що знову знайду слабкі місця француза й зумію перемогти. Однак, цього разу не вийшло – мій суперник одразу ж розпочав доволі агресивно пресингувати , й змусив мене помилятися, не даючи шансів на перемогу. Тому поступився в очному протистоянні Борелю з рахунком – 2:10, а командний результат став – 37:45, тож стали в підсумку другими. Тим не менш, для нас це хороший результат, зробили собі відчутний заділ на своєму шляху до Олімпіади-2020. 

- Які особливості цьогорічного фехтувального чемпіонату світу?

- На відміну від попередніх фехтувальних мундіалів в Будапешті взяла участь рекордна кількість команд – 42. До прикладу, в попередньому ЧС-2018 в Китаї, їх було значно менше – всього 33 команди. Окрім того, були дуже цікаві принципові командні протистоянні. До прикладу такі як між збірними Куби та США, де в драматичному протистоянні гору взяли американці, які продовжують зберігати шанси на потрапляння до Токіо. Звісно, для нас головне, що зуміли виконати поставлені завдання й тепер у вже  більш спокійному руслі без надмірного тиску можемо рухатися до мети.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

25 липня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів