Жінкам на замітку: як зміцнити нігті

Жінкам на замітку: як зміцнити нігті
Зберігайте, щоб не загубити.

 

Олійна ванночка

Рослинні олії неймовірно корисні для нігтів, також, як і для волосся. Для ванночки найбільше підходять оливкова, кунжутна і мигдалева олії через наявність в них омега-3 і вітаміну Е, які відіграють вирішальну роль у побудові здорової нігтьової пластини. Однак соняшникова також спрацює. Додайте в 30-50 мл рослинної олії, 10 крапель лимонного соку, 3 краплі йоду, 1-2 краплі ефірної олії лаванди і 5 крапель олійного розчину вітаміну А (продається в аптеках).

Лаванда діє як антисептик, а також покращує мікроциркуляцію крові, завдяки чому всі поживні речовини з цієї маски швидше потраплять у місця, де вони необхідні. Лимонний сік надає відбілюючу дію, але він також зміцнює нігті.

Нагрійте трохи олію (температура повинна бути теплою, щоб ви могли опустити туди пальці, а не заробити опіки), змішайте з усіма іншими інгредієнтами до однорідності. Помістіть руки у ванночку на 10 хвилин. Суміш не варто змивати з рук деякий час. Після того, як змиєте олію з рук, не виливайте ванночку. Втріть суміш в нігтьові пластини і кутикули. Краще всього залишити таку маску на нігтях на ніч.

Ванночка з відвару трав

Трави корисні не тільки для волосся. Ванночки з відвару трав також допомагають зміцнити нігті. Найбільш корисними для нігтьових пластин є відвари календули, ромашки, волошки, звіробою, лимонника, кропиви і м'яти. Ви можете зробити відвар з однієї трави або ж скласти цілу композицію. Опустіть в теплий, міцний відвар трав пальці на 10-15 хвилин, потім нанесіть олію для кутикули і крем для рук. Повторювати процедуру потрібно кожен день для зміцнення нігтів або відновлення. Якщо хочете, можете використовувати засіб для профілактики. У такому разі можете робити ванночки через день або кілька разів на тиждень.

Ванночка з морської солі

Найпростіший спосіб зміцнити нігті — використовувати морську сіль, яка сповнена мінералами. Розчиніть морську сіль у воді (приблизно чайну ложку на 200 мл) і потримайте руки в рідині близько 30 хвилин. Щоб підсилити ефект відновлення і зміцнення, додайте кілька крапель йоду або олії чайного дерева. Після ванночки нанесіть на кутикули і нігтьові пластини олію (краще жожоба або мигдальну) і використовуйте крем для рук.

Щоб отримати максимально швидкий результат повторюйте процедуру щодня протягом двох тижнів. Якщо нігті зовсім ослаблені після гель-лаків, і такі маніпуляції їм не допомагають, вам знадобиться наступна процедура.

Парафінова маска

Парафін — одне з найкращих засобів для зміцнення нігтьових пластин, але він також є стимуляторам росту. Крім цього парафін обволікає пластину, роблячи її гладкою і зволоженою. А це дуже важливо для тих, хто зіпсував нігті гель-лаками або невдало зняв нарощені нігті.

Косметичний парафін продається в аптеках, так що дістати його не складно. Далі — справа техніки.

Розтопіть на водяній бані, додайте кілька крапель олії жожоба і нанесіть цю суміш на пальці і нігті щедрим шаром. У салоні б поверх такої маски на вас одягнули б бавовняні рукавички (продаються в косметичних магазинах). І з ними на руках потрібно провести хоча б 2 години. Якщо у вас рукавичок немає, то просто проведіть 2-3 години з маскою на пальцях. Потім змийте все теплою водою. На нігтях все одно залишиться трохи парафіну і олії, так що гарненько втріть їх в пластини і змастіть руки і нігті кремом.

Ламінування нігтів воском

Косметичний віск для нігтів можна придбати в спеціалізованих магазинах для майстрів нігтьового сервісу. Тому ви можете провести процедуру самостійно в домашніх умовах. Крім воску вам потрібна тільки пилка-бафф.

Процедура ламінування спрямована на харчування нігтів зсередини спеціальним складом на основі воску. Крім того, віск дозволяє склеїти пошкоджені лусочки (наприклад, після гель-лаку), зміцнює нігті, робить їх більш міцними, запобігаючи розшаруванню. Результат процедури моментальний, але протримається приблизно тиждень. При цьому варто розуміти, що лаки під час носіння воску на нігтях триматися не будуть. Тим не менш, ваші нігті і так будуть сяяти, ніби на них є прозорий лак.

Щоб провести ламінування, спочатку зробіть манікюр. Надайте нігтям потрібну форму. Помийте і висушіть руки, а потім нанесіть віск на нігтьову пластину. М'якою стороною полірувальної пилки-баффі втріть засіб круговими рухами. Ламінуйте кожен ніготь 30-60 секунд, щоб повністю "запечатати" віск. Потім одягніть бавовняні рукавички і залиште маску на 1-2 години (або на ніч). Після зняття рукавичок, видаліть надлишки воску сухою серветкою і нанесіть на руки крем.

Важливо: під час процедур, описаних вище, нігті повинні бути "голими". Тобто без лаків. Крім того, після будь-якої з цих маніпуляцій краще не робити ні традиційний манікюр, ні нарощування. Якщо зовсім без покриття ви не можете, обмежтеся лаком для зміцнення. Косметичні марки пропонують багато лікувальних варіантів. Вони всі прозорі і містять вітаміни А і Е, а також ряд інших корисних речовин. Вони захистять нігтьову пластину від негативних впливів навколишнього середовища.

Джерело: Укр Медіа

 

27 липня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів