У Приймальній комісії УжНУ обговорили кількість бюджетних місць

У Приймальній комісії УжНУ обговорили кількість бюджетних місць
26 червня, перед офіційним оприлюдненням рейтингових списків, рекомендованих до зарахування за державні кошти, відбулися збори Приймальної комісії УжНУ.

 

Відкрив засідання відповідальний секретар Приймальної комісії Петро Горват. Відтак кожен з присутніх деканів повідомив про надану кількість безкоштовних місць за різними напрямками підготовки спеціалістів.

Загалом цьогоріч у рейтинговий список за державним замовленням потрапило 755 потенційних вступників, з них 663 на денну форму навчання. Це майже на 10 % більше, ніж минулого року, що доводить ріст попиту на здобуття вищої освіти в Ужгородському національному університеті.

Здобувати освітній ступінь магістра медичного та фармацевтичного спрямування за держзамовленням зможуть 128 вступників, з них 16 на стоматологічному факультеті, інші ж – на медичному. Факультет здоров’я та фізичного виховання має можливість запропонувати безкоштовне навчання 66 абітурієнтам.

На філологічному факультеті на денній та заочній формі навчання матимуть можливість отримувати вищу освіту за державним замовленням 38 майбутніх студентів, а факультет іноземної філології очікує на подачу документів 37 абітурієнтів.

На математичному факультеті за держзамовленням зможе навчатися 31 майбутній студент, на економічному – 22.

Факультет інформаційних технологій пропонує для вступників 45 безкоштовних місць, а інженерно-технічний факультет – 55.

У подальшому навчатися на фізичному факультеті за державні кошти зможуть 33 рекомендованих до зарахування, а на хімічному – 37.

Державне замовлення на хімічному факультеті – 37, біологічному – 81, географічному – 47, факультеті туризму та міжнародних комунікацій – 6. Факультет історії та міжнародних відносин пропонує потенційним студентам 54 безкоштовні місця, а факультет суспільних наук – 25.

Не менше шансів навчатися безкоштовно матимуть вступники на юридичному факультеті та факультеті міжнародних економічних відносин – там обсяг державного замовлення 15 та 8 відповідно.

В Українсько-угорський навчально-науковий інститут зможуть подати документи на державні місця 19 вступників.

Як відзначив Петро Горват, рекомендовані до зарахування на місця державного замовлення повинні подати оригінали документів до 31 липня включно.

Вікторія Кенідра

Медіацентр УжНУ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

29 липня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Коментатор 2019-07-29 / 22:29:22

    Як не менше шансів, якщо лиш 15 і 8 місць в порівнчнні з іншими. Як до Бога не менше шансів???