Як приготувати шампунь в домашіх умовах

Як приготувати шампунь в домашіх умовах
Гарні поради: випробовуйте і коментуйте рецепти!

 

Лимонно-морквяний шампунь

Змішайте в ємності оливкову олію близько 20 грамів з 1 чайною ложкою будь-якого шампуню. Розмішайте суміш. На наступному етапі додайте до інгредієнтів 1 курячий жовток, 20 грамів морквяного соку і стільки ж соку лимона. Добре перемішайте і мийте голову.

Яйця + горілка

Змішайте з 1 чайною ложкою нашатирного спирту 2 курячих жовтка. Після додайте до них 0,5 склянки горілки, а після ¼ склянки води. Ретельно все перемішайте до однорідного стану і нанесіть шампунь на вологу шевелюру. Щоб ефект від засобу був кращий, волосся і шкіру голови варто змащувати шампунем масажними рухами протягом п'яти хвилин.

Шампунь з гірчиці

Такий шампунь підійде для нормального і жирного волосся. Вам потрібно змішати 3 столові ложки сухої гірчиці в теплій воді, з розрахунку 1 столова ложка на 1 літр води. Коли гірчиця трохи розчиниться необхідно опустити волосся в розчин, добре прополоскати в ньому, а потім втерти в волосся кашку з гірчиці та води. Гірчиця допоможе позбутись від жирного блиску волосся, а також активує його ріст.

Поживний шампунь

В тюбику, що залишився з-під старого шампуню, потрібно змішати між собою 0,5 літрів очищеної води, 0,100 мл рідкого мила, 2 чайних ложки олії авокадо, 1/8 чайної ложки масла м'яти, чайного дерева, 1 чайну ложку рослинного гліцерину і плюс 15 крапель будь-якої ефірної олії.

Желатиновий шампунь

Вам потрібно змішати 1 столову ложку будь-якого шампуню з 1 курячим жовтком і 1 столовою ложкою порошкового желатину. Добре збийте суміш за допомогою міксера і нанесіть її на вологе волосся. Залиште суміш на 15 хвилин, а потім змийте. Варто пам'ятати, що цей засіб зберігається в холодильнику не більше 5 діб, і підходить для щоденного використання.

Шампунь для сухого волосся

Змішайте між собою 1 чайну ложку рицинової олії та 1 чайну ложку оливкової. Потім додайте до олії яєчний жовток і ретельно перемішайте всі інгредієнти. Завдяки такому шампуню волосся стане м'яким, шовковистим і слухняним.

Шампунь з пижми

Доведіть до кипіння 0,5 літрів води та залийте нею 1 столову ложку сухої пижми. Відставте відвар в темне місце на дві години, щоб він добре настоявся. Далі слід процідити розчин через сито та отриманою водою мити волосся через один день протягом 1 місяця.

 

08 серпня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів