На Закарпатті вже підтвердили 129 випадків сказу у тварин

На Закарпатті вже підтвердили 129 випадків сказу у тварин
На Закарпатті продовжують роботу із запобігання поширенню захворювання на сказ та АЧС.

 

Характеризуючи на недавньому засіданні колегії ГУ Держпродспоживслужби у Закарпатській області роботу управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини за І півріччя, начальник цього підрозділу Юлій Шимон розповів про епізоотичний стан в області.

Посадовець, зокрема, зауважив, що за вказаний період на території Закарпаття були зафіксовані позитивні результати діагностичних досліджень на сказ, зокрема 12 – на сказ лисиць, два – на сказ ВРХ;  чотири –  на сказ собак; один  на сказ кота.

У неблагополучних пунктах та загрозливих зонах навколо виявлених випадків проведена вакцинація 1261 голів собак, 490 голів котів,  90 голів ВРХ, 11 голів коней та 30 голів ДРХ. Внаслідок проведених заходів з оздоровлення неблагополучних пунктів (вакцинація сприйнятливих тварин проти сказу, дезінфекції, дератизації у загрозливих зонах) за І півріччя цього року вдалося оздоровити 11 населених пунктів щодо сказу лисиці, по одному щодо сказу кота та ВРХ і два щодо сказу собак.

Водночас з метою запобігання поширенню захворювання на АЧС проведена депопуляція диких свиней. Зокрема  впольовано 117 голів. На щастя, результати лабораторних досліджень не виявили позитивних результатів.

Юлій Шимон повідомив також, що відповідно до міжнародних угод між Польщею, Угорщиною та Україною про здійснення антирабічних заходів щодо сказу в Україні, у І півріччі 2019 року в області була проведена кампанія з пероральної вакцинації диких м'ясоїдних тварин методом розповсюдження із авіатранспорту. Загалом таким способом розповсюджено 255004 доз вакцини Brovarabis-VRG.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

10 серпня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів