У вересні президент Зеленський обговорить із керівництвом Польщі можливість відкриття ПП «Лубня – Волосате»

У вересні президент Зеленський обговорить із керівництвом Польщі можливість відкриття ПП «Лубня – Волосате»
Про це у коментарі «Сайту міста Ужгород» повідомив радник голови Закарпатської ОДА Сергій Гайдай.

 

«Учора, коли ми мали зустріч із польськими колегами, було обговорено головне питання – відкриття постійного пункту пропуску, у якому зацікавлені обидві сторони. У вересні за участі Президента України Володимира Зеленського відбудеться зустріч у Варшаві, де на рівні вищого керівництва двох держав обговорюватимуть і питання, яке стосується можливості відкриття такого пункту пропуску. Для нас важливо, щоб навіть у триденному режимі роботи – у п’ятницю, суботу та неділю – цей перехід отримав статус постійного… Це вже вдалий початок реалізації даного питання», – розповів посадовець.

Сергій Гайдай наголосив, що тут не йдеться про відкриття автомобільного пункту пропуску, хоча не виключає курсування електромобілів, які не забруднюють навколишнє середовище. Нагадаємо, що у прикордонні України та Польщі в межах Закарпаття та Підкарпатського воєводства розташовані національні природні парки, а відтак, природоохоронні території.

«Тут можна буде розвивати туристичну логістику, аби подорожні від пункту пропуску могли мандрувати Закарпаттям. Ми розуміємо, як тут живеться місцевому населенню, але впевнені, що з появою доріг і пункту пропуску ситуація відчутно зміниться на краще», – додав радник голови облдержадміністрації. Між найближчими населеними пунктами двох країн відстань у менш, ніж 10 кілометрів. З обох сторін є під’їзні дороги. Зацікавленість у розвитку українсько-польської прикордонної інфраструктури доводять дані Державної прикордонної служби України.

Як повідомили «Сайту міста Ужгород» у прес-службі Чопського прикордонного загону, протягом 8-9 серпня 2019 року тимчасовим пунктом пропуску скористалися на вхід в Україну 333 особи, на вихід – 326 осіб.

Більшість з них поляки і українці, а також громадяни США, Італії, Швеції, Канади, Німеччини, Угорщини.

Катерина Ірха

0312.ua

Нагадаємо: Понад 1000 людей за три доби перетнули українсько-польський кордон із Закарпаття (ВІДЕО)

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

11 серпня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів