Турнір на честь А.Гаваші: груповий етап на фінішній прямій

Турнір на честь А.Гаваші: груповий етап на фінішній прямій
З 13 серпня на Закарпатті, стартував традиційний уже 6-й за ліком міжнародний турнір з футболу серед юнацьких команд U-15 та U-17 на честь нашого відомого в минулому гравця та чинного функціонера федерації футболу Закарпаття Андрія Гаваші.

 

Для команд – ці змагання чудовий етап підготовки до старту чемпіонату в дитячій юнацькій футбольній лізі. Тому тренери використовують його саме для огляду нових футболістів, награвання ланок та підвищення фізичних кондицій своїх підопічних. Загалом у змаганнях двох вікових груп беруть участь 24 команди, з яких 4 команди презентують дитячі школи сусідньої Угорщини – команди U-15 та U-17 «Спартакус» Йожефа Божика (Ніредьхаза) та команди цих вікових груп ФК «Варда» (Кішварда).

Цього разу на турнірі не беруть участь представники німецького «Бранденбурга», команди зі Словаччини та Румунії. Наш край репрезентують учасники вищої ліги ДЮФЛУ – команди ужгородської СДЮСШОР, мукачівської МФА, а в старшій віковій групі (U-17) бере участь ДЮФШ «Зінедін» (Ужгородський район). Завітали на турнір й вихованці вітчизняних грандів – юні гравці київського «Динамо» та донецького «Шахтаря».

Після другого ігрового дня (13-14 серпня) серед команд U-17 у фаворити в своїх групах виходять – київський олімпійський коледж ім. І.Піддубного (група С), який по-черзі обіграв однолітків столичної «Оболоні» та мукачівської МФА. Схоже кияни не матимуть проблем і в заключному матчі з «Зінедіном». У групі В поки що ситуація не зрозуміла. Тут одразу ж дві команди претендують на лідерство – угорська «Варда» та «Дніпро», які ділять першу та другу сходинки турнірної таблиці групі В. Тож остаточне лідерство тут визначиться після третього групового туру. В групі А після першого туру реноме фаворита підтвердив «Шахтар U-16», який розгромив одеський «Чорноморець» і поділяє першу сходинку з «Спартакусом» Йожефа Божика (Ніредьхаза), який здолав ужгородський СДЮСШОР.

Тож, схоже, за вихід до півфіналу боротимуться «Спартакус», «Шахтар», «Варда», «Дніпро» та ОК ім.І.Піддубного (останні практично вихід до півфіналу собі вже забезпечили). Згідно регламенту змагань, до півфіналу потрапляють лідери з трьох

груп та краща команда з усіх груп, яка посіла другу сходинку. У змаганнях команд U-15 лідерство в своїх групах після другого туру здобувають «Шахтар» та «Дніпро» та «Карпати». За вихід до півфіналу поборються у заключних групових матчах гравці одеського «Чорноморця», ОК ім..І.Піддубного, запорізького «Металурга» та харківського «Металіста 1925».

 

Uzhgorod.net.ua

 

15 серпня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів