На Берегівщині відбувся угорський фестиваль лечо (ФОТО)

На Берегівщині відбувся угорський фестиваль лечо (ФОТО)
У селі Боржава, що на Берегівщині вже четвертий раз організували фестиваль лечо.У ньому взяли участь вісім команд - сім із села та із сусідніх населених пунктів, а одна - з Tisza?rs, побратима Боржави з Угорщини.

 

Команди показали, як по-різному готують цю популярну страву у Карпатському басейні. Деякі додають, окрім основних овочі, цибулю, солодкого перцю, помідори і капусту, гарбуз, квасолю, гриби.

Присутніх поінформували про те, що лечо без ковбаси і сала, якеу готують з додаванням молока та яєць, у деяких селах Закарпаття називають затьораш.

Виступаючі - ректор Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ Ілдика Орос Ілдіко, головний організатор фестивалю, голова осередку KMKSZ Ілона Шедер, консул Угорщини у місті Берегово Філіп Барна, заступник голови Угорськоїтуристичної ради Закарпаття Шарлотта Чізмар та інші говорили про те, що угорська народна гастрономія Закарпаття така оригінальна та різноманітна, що кожен рік десять тисяч туристів відвідують наш край саме для того, щоб покуштувати ці страви.

Учасників фестивалю чекала різноманітна культурна програма.

Голос Карпат

 

 

18 серпня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів