Ужгородців та гостей краю запрошують долучитися до відзначення Дня державного прапора та Дня незалежності України

Ужгородців та гостей краю запрошують долучитися до відзначення Дня державного прапора та Дня незалежності України
Нагадуємо, що в п’ятницю, 23 серпня, в Ужгороді відбудуться урочистості з нагоди Дня Державного прапора України та 28-ї річниці Незалежності України. Із самого ранку біля флагштока на площі Народній почнуть нести почесну варту вояки Національної гвардії у парадному обмундируванні зі зброєю, вишикуються представники різних військових, правоохоронних відомств та рятувальники. Об 11.00 у присутності керівників області і міста, дипломатів, представників культури і науки, політичних партій та об’єднань громадян, релігійних організацій, мешканців і гостей нашого краю під мелодію Державного гімну у виконанні духового оркестру військові урочисто піднімуть Державний прапор України.

 

Відтак відбудеться покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку, біля якого буде розгорнуто 100-метровий Державний прапор.

З площі Народної святкова хода, очолювана мажоретками – ансамблем барабанщиць Ужгородського коледжу культури і мистецтв, рушить на набережну Незалежності, де під звучання Державного гімну України покладуть квіти до пам’ятника президенту Карпатської України Августину Волошину.

Далі хода попрямує на площу Театральну, де пройде молодіжний флеш-моб із декламування інформації про Державний прапор України.

Продовжаться урочистості святковим концертом в обласній філармонії. Орієнтовний початок о 12:30.

Цього ж дня в атріумі облдержадміністрації відкриється тематична фотовиставка, а в фойє обласної філармонії – виставка архівних документів.

А в суботу, 24 серпня, Заслужений академічний Закарпатський народний хор вчергове запропонує всім охочим першими зустріти світанок Дня Незалежності. Цього разу святковою локацією стане площа ім. А.Бачинського (навпроти Ужгородського Хрестовоздвиженського греко-католицького кафедрального собору). В перших променях сонця провідний колектив краю виконає наш «духовний гімн» – «Молитву за Україну», а також Державний гімн України та низку вибраних композицій зі свого репертуару. Початок о 6.00.

О 9.30 розпочнеться загальнонаціональна хвилина мовчання. На знак того, що Україна та українці пам’ятають своїх героїв, в храмах пролунають сто ударів дзвона. Вони символізуватимуть сто ударів серця кожного з полеглих Героїв Небесної Сотні.

Починаючи з 10.00 у суботу, 24 серпня, упродовж дня з балкона облдержадміністрації щогодини звучатимуть урочисті фанфари.

Запрошуємо ужгородців та гостей міста долучитися до святкувань!

Звертаємо увагу водіїв, що в зв’язку з проведенням урочистостей, 23 серпня рух транспорту по вулиці Довженка і площі Народній в Ужгороді від адмінбудівлі облдержадміністрації у бік пам’ятника Тарасу Шевченку та напроти Будинку профспілок, на перехресті вулиць Довженка – Маяковського (біля ЗОШ № 3), Гошовського – Менделеєва буде обмежено з 07.00 до 12.00 год. Також буде заборонено паркування автотранспорту по периметру площі Народної та навпроти Медичного факультету. Об’їзд здійснюватиметься вулицями Митна, Собранецька, Гойди.

У суботу, 24 серпня, з 5.00 до 8.00 буде перекрито рух транспорту вулицею Капітульна та заборонено паркування на пл. А.Бачинського навпроти Ужгородського Хрестовоздвиженського греко-католицького кафедрального собору.

Прес-служба Закарпатської ОДА

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

22 серпня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів