Засідала колегія департаменту освіти і науки Закарпатської ОДА. Про що йшлося?

Засідала колегія департаменту освіти і науки Закарпатської ОДА. Про що йшлося?
Сьогодні, 22 серпня, у сесійній залі обласної ради відбулося розширене засідання колегії департаменту освіти і науки Закарпатської облдержадміністрації.

 

Участь у засіданні, окрім членів колегії та запрошених керівників освітніх закладів, взяли голова облдержадміністрації Ігор Бондаренко, виконувач повноважень  голови обласної ради Йосип Борто, начальник головного управління загальної середньої та дошкільної освіти директорату дошкільної та шкільної освіти Міністерства освіти і науки України Юрій Кононенко, заступник голови облдержадміністрації Ярослав Галас.

Директор департаменту Ганна Сопкова, відкриваючи засідання, привітала усіх присутніх з прийдешнім Днем Державного прапора та 28-ю річницею Незалежності України і запросила взяти участь у численних змістовних заходах, які цими днями відбудуться в обласному центрі, усіх містах і селах нашого краю і які утверджують гордість за український прапор і державу.

Читайте також: На Закарпатті вручили грамоти і премії учням, які стали переможцями Всеукраїнських олімпіад із навчальних предметів

Під час колегії вручили грамоти і премії учням, які стали переможцями IV етапу Всеукраїнських олімпіад з навчальних предметів, учителям, які їх навчали у 2018/2019 навчальному році, та учням, які стали переможцями IІІ етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України. 

Традиційно на серпневій колегії вручили нагороди й учням, які стали переможцями ІV етапу Всеукраїнських предметних олімпіад, та вчителям, які навчали переможців у минулому навчальному році. Премії отримали і переможці ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України.

Цьогоріч розмір премії для учнів (переможцям ІV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів та ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України), як і в минулому році, склали: за І місце – 4 тис. грн, за II місце – 3 тис. грн, за III місце –2 тис. грн без урахування утримання прибуткового податку та військового збору. Грошові премії педагогам встановлено у розмірі: за І місце – 8 тис. грн, за II місце – 6 тис. грн, за III місце – 4 тис. грн без урахування утримання прибуткового податку та військового збору.

Фірмові швейцарські годинники та ручки «Паркер» отримали випускники, які стали володарями максимальних 200 балів під час здачі ЗНО. Цьогоріч відзначилисяАделіна Федак – випускниця ЗОШ І – ІІІ ступенів с.Великі Лучки Мукачівського райоу, 200 балів з хімії, студентка Київського медичного університету імені Богомольця; Валерія  Кашмель–  випускниця  Великоберезнянської  гімназії,  200 балів з біології, студентка Буковинського медичного університету. Присутніх у залі матерів випускниць привітали оплесками і квітами.

Квіти та мудру сову від облдержадміністрації та облради отримала й ще одна людина, яка отримала 200 балів з двох предметів – хімія та біологія. Це Ганна Федосєєва – мешканка міста Мукачева (проживає тут майже 8 років), у минулому – доцент Донецького університету, кандидат хімічних наук, мешканка Макіївки. Фахові дипломи – викладач хімії, інформатики та права. У Мукачеві жінка займається репетиторством, зареєстрована як приватний підприємець.

Відтак лауреати зробили пам’ятне фото в атріумі облдержадміністрації та, згідно традиції, поклали корзину квітів до пам’ятника Великому Кобзареві на площі Народній.

А члени колегії департаменту освіти і науки розглянули питання «Про підсумки роботи освітньої галузі області у 2018/2019  навчальному році та основні завдання на 2019/2020  навчальний рік» та після обговорення ухвалили відповідне рішення.

Прес-служба Закарпатської ОДА

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

22 серпня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів