Друга дитяча майстерня ремесел пройшла в Дубриничах. Як це було - на ФОТО

Друга дитяча майстерня ремесел пройшла в Дубриничах. Як це було - на ФОТО
Унікальний захід, організований неформальним об'єднанням А2О2, завершив свою роботу.

 

Співорганізаторка унікального заходу Olesya Keshelya написала про це в мережі Фейсбук:

"Декілька годин тому ми роздали щасливим дітям їхні перші в житті глиняні тарілочки, чашки і горщички. Дехто з них прожив на світі вже цілих 5, а то й 10 років, але до цього часу не знав, що вміє сам зробити собі посуд, розмалювати його, як хоче сам, та ще й підписати своїм власним іменем.

Це - друга #дитяча_майстерня_ремесел, яку ми придумали і робимо разом з Андрієм та Олесею Возницькими. Ідея проста: навчити дітей старим ремеслам.

Закарпаття славиться тим, що тут творять руками. Красиво, автентично, як то колись було. Але насправді, якщо проїхатися селами, де традиційно ткали, гачкували, вишивали, різьбили чи ліпили, рідко зустрінеш ткалю, вишивальницю, де-не-де є ще різьбярі, але такої красивої масовості, коли у кожній хаті сидить народний майстер, який готовий продати тобі красиве у красивому магазині, вчить своєму ремеслу нащадків і готовий передати всі секрети, щоб вони не померли разом з ним, такого нема.

Я особисто їздила слідами "журналістських сюжетів" і була розчарована різницею між тим, як це вигладяє на екрані і реальністю. Найкращі виїжджають на заробітки, змінюють ткацький станок чи гончарний круг на роботу, яка дає більше прибутків, а когось взагалі бабуся і мама не встигли навчити.

А ремесло живе, поки живуть люди, які його вміють робити.

Ми створили неформальне обєднання А2О2 (дві Олесі, два Андрія) і вирішили самі організувати майстерні для дітей, де вчити їх ремеслам. Самі вміємо і любимо робити щось красиве, нам не шкода свого часу і грошей, а результат має бути таким: нехай діти бодай раз спробують ремесло. Нехай воно оселиться в їхньому серці. Ми сіємо. А воно обов"язково проросте.

Перша майстерня була в селі Приборжавському. Цього разу - в селі Дубриничі. Пригощав нас ТМ Закарпатський пряник, а приймала Bed&Bike/Велосадиба (Alisa Smyrna)".

 Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

23 серпня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів