Цікаво знати: як відрізнити оригінальні парфуми від підробки?

Зберігайте, щоб не загубити.

 

Упаковка

Ми завжди дивимося на упаковку парфуму. Насправді, відрізнити підробку від оригіналу за нею — досить важко, але можливо. Виробники використовують целофанові, прозорі обгортки навколо картонної коробки. Вони повинні бути рівними і без дефектів. Сам флакон аромату не повинен бути зі сколами або бульбашками.

"Пройде час і ви не згадаєте, у що була одягнена жінка, але запах її парфумів надовго залишиться у вашій пам'яті", — Крістіан Діор.

Штрих-код

Перевірити справжність парфуму можна з допомогою штрих-коду на упаковці. До речі, раніше ми розповідали про додатки для вашого смартфона, які допоможуть визначити якість і справжність б'юті-продукту. Також на коробці повинна бути вказана така інформація: серійний номер, який повинен збігатися з номером на дні флакона, склад, термін придатності і країна-виробник (made in...). Перевірте їх!

Для зручності ми зібрали перші цифри популярних країн-виробників:

  • Франція — 30-37
  • Великобританія — 50
  • Німеччина — 400-440
  • Італія — 80-83
  • США і Канада — 00-09.

Зверніть увагу на фірмове гравіювання парфуму.

Флакон

Обережно розкрийте упаковку. Зверніть увагу на міцність закріплення парфуму у коробці — він не повинен «бовтатися» усередині. Уважно огляньте флакон парфуму.

  • Якість скла. Флакон дешевого парфуму або підробки може бути виконаний з пластика або грубого, неякісного скла. Флакон справжнього парфуму — бездоганний. Його чисте прозоре скло не повинно бути пофарбованим зовні, мати нерівності, шви та інші дефекти;
  • Матеріал кришки. Підробку вмить видає металева кришка — від зіткнення з металом парфуми псуються, тому цей матеріал не використовується для виготовлення флаконів. Металевим може бути лише кільце, що міцно тримає пульверизатор на пляшечці. Сама ж кришка має бути виконана з якісного пластику;
  • Вигляд пульверизатора. Трубочка пульверизатора не повинна бути довшою за флакон парфуму. Якщо ж вона вигинається всередині флакону, це вказує на грубу підробку;
  • Колір. Рідина парфуму має бути чистою та прозорою, в жодному разі не повинна бути мутною та мати осад. Її колір має точно збігатися з кольором, зображеним на сайті оригіналу парфуму. Зазвичай, він варіюється від білястого до темно-жовтого. Іноді у парфум додають трохи барвнику, що надає рідині зеленуватих, блакитних, бузкових чи рожевих відтінків. В будь-якому разі він не має бути занадто яскравим та насиченим;
  • Розпилення. Перші два-три розпилення парфуму мають бути «холостими».

Колір і стійкість парфумів

Аромат не повинен містити яскравий, насичений пігмент, який нагадує барвник. Зверніть увагу на осад і бульбашки. Їх теж не має бути в хорошому парфумі. Стійкість ви можете перевірити вже після придбання продукту. У відкритому стані оригінальний флакон повинен зберігати парфуми до 18 місяців, "фейк" — пару тижнів або місяць.

Пам'ятайте про те, що хороший парфум не може коштувати дуже дешево. Звичайно, бувають різні обставини. Наприклад, закривається магазин або щось в цьому дусі. Особливо обережно потрібно ставитися до акцій.

Перед покупкою парфуму не полінуйтеся озброїтися всією необхідною інформації від виробника. Ви повинні знати про парфум все, починаючи із зовнішнього вигляду коробки та флакону, особливості аромату та піраміди нот, завершуючи місцезнаходженням голограм та захисних стрічок, розміром шрифту та відтінком коробки. Ви повинні знати абсолютно всі унікальні особливості парфуму. Це допоможе Вам з легкістю відрізнити його оригінал від підробки.

Наприклад, якщо виробником парфуму офіційно заявлено, що даний аромат випущений у вигляді туалетної води об'ємом 30 та 100 мл, Вас має насторожити флакон парфуму або парфумованої води об'ємом 50 мл. З високою ймовірністю цей парфум виявиться фальшивим.

 

25 серпня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів