Форум «Загартовані війною» зібрав на Закарпатті учасників бойових дій на Донбасі (ФОТО)

Форум «Загартовані війною» зібрав на Закарпатті учасників бойових дій на Донбасі (ФОТО)
Цієї неділі в Чопі відбувся ІІІ-й Всеукраїнський форум учасників бойових дій на сході України «Загартовані війною». Участь у патріотичному заході взяли ветерани з Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської, Волинської, Закарпатської областей та м.Київ.

 

На початку свята свою майстерність у знешкодженні ворожої диверсійної групи продемонстрував спецназ Чопського прикордонного загону. Далі колона ветеранів урочистою ходою рушила з Європейської площі до міського Будинку культури, де відбулася неформальна та урочиста частини зібрання.

Форум розпочали хвилиною мовчання за всіма полеглими за територіальну цілісність і незалежність України. До учасників бойових дій на сході України з вітальним словом звернувся голова Закарпатської ОДА Ігор Бондаренко, котрий, зокрема, сказав:

– Ми з вами зараз перебуваємо в найзахіднішій точці України. Географічно Чоп знаходиться найдалі від зони бойових дій на Донбасі – приблизно за півтори тисячі кілометрів. Однак Закарпаття, як і інші регіони, також робить свій потужний вклад у захист суверенітету і територіальної цілісності України.

Понад п’ять тисяч закарпатців є учасниками операції об’єднаних сил. Ці люди зі зброєю в руках стримували і стримують російську армію, іноді ціною власного життя забезпечують мир і спокій країні. Велика подяка вам за самопожертву, звитягу і героїзм!

Нам приємно бачити, що після повернення з передової, ви не припинили зв’язки, а організовуєте неформальні зустрічі чи такі форуми, як сьогоднішній, щоб продемонструвати єдність духу, згадати події на Донбасі, а також бойових побратимів, котрі віддали життя за Україну.

Хочу запевнити, що ви завжди, в будь-якій ситуації можете розраховувати на підтримку виконавчої влади на всіх рівнях. Між нами немає і не може бути жодних непорозумінь – тільки співпраця і взаємопідтримка!

Учасників та гостей форуму також привітав заступник голови ОДА Ярослав Галас, котрий у 2014-2015 роках працював у Луганській військово-цивільній адміністрації. Під час урочистої частини заходу Єпископ Мукачівсько-Карпатської єпархії Віктор Бедь провів молитву за українськими воїнами, а Чопський міський голова Валерій Самардак зазначив, що проведення форуму є великою честю для міста, і запевнив присутніх ветеранів у тому, що місцева влада і надалі підтримуватиме військово-патріотичні заходи.

Голова «Української асоціації інвалідів АТО в Закарпатській області» Вячеслав Харченко провів нагородження цілого ряду учасників бойових дій на сході України медаллю «За оборону рідної землі» та відзнакою «Хрест бойового братерства».

Відзнаку "Орден матері бійця АТО" було вручено директору міського Будинку культури Вірі Сентипал, яка представила для учасників форуму потужну концертну програму у вигляді виступів місцевих вокальних та танцювальних колективів.

По завершенню урочистої частини учасники ІІІ Всеукраїнського форуму учасників бойових дій на сході України «Загартовані війною» мали можливість поспілкуватися у неформальній атмосфері, польова кухня пригощала смачною армійською гречаною кашею з тушонкою, а ветерани-угорці зварили запашний бограч.

Прес-служба Закарпатської ОДА

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

27 серпня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів