На митному посту “Ужгород” вилучено 23500 євро та 15 ящиків контрабандних цигарок

Напередодні Дня Святого Миколая на митному посту “Ужгород”, що на українсько-словацькому кордоні, було затримано не задекларовану валюту в кількості 23500 Євро та в черговий раз приховані у вантажівці цигарки – 738 блоків

 

У першому випадку гр.Нідерландів, який їхав в Україну в службових справах на автомобілі марки “Крайслер”, під час проходження митного контролю задекларував лише 5200 словацьких крон та 1600 Євро. Втім, від прискіпливого погляду ужгородських інспекторів нічого не заховаєш... У кишені балонового жилета, в якому був одягнутий нідерландець, ужгородськими митниками було знайдено не задекларовані та не заявлені при усному опитуванні 23500 Євро. За порушення митних правил зазначену валюту було вилучено.
В іншому випадку наш співвітчизник намагався вивезти за кордон приховані у причепі вантажної машини марки “МАN” цигарки. У ході митного контролю, застосувавши технічні засоби, у двох конструктивних порожнинах під підлогою причепу митниками було виявлені не вказані в товаросупровідних документах та в митній декларації, тобто сигарети в кількості 7378 пачок. На зазначеній автомашині до Німеччини відправлявся вантаж “сталеві відходи у зливках для переплавки”. Доступ до прихованих сигарет став можливий тільки після вивантаження вказаного вантажу.
Таким чином, порушивши митне законодавство, українець позбувся тютюнових виробів на суму близько 11,5 тисяч гривень та вантажівки, вартістю 139 тисяч гривень, повідомила Вікторія Сенгетовська, головний інспектор по зв’язках з громадськістю та ЗМІ Ужгородської митниці.

 

21 грудня 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів