Cпекотне та посушливе літо на Закарпатті на жаль не дозволило прижитись всім висадженим деревам

Cпекотне та посушливе літо на Закарпатті на жаль не дозволило прижитись всім висадженим деревам
Минуло не так багато часу, як весною лісівниками разом із дітьми та всіма охочими долучитись до заліснення Карпат, було висаджено більше 10 млн. молодих саджанців у лісах Закарпаття. Однак спекотне та посушливе літо на жаль не дозволило прижитись всім молодим деревам.

 

У такій ситуації в закарпатських лісівників, як і у всіх лісівників України, є запасний план. Вирощування високоякісних лісових культур, із дотриманням правил лісовідновлення та рекомендацій лісовпорядкування, вже давно в лісгоспах краю стало пріоритетним завданням. Доповнення лісових культур зумовлено переважно об’єктивними причинами. Серед них – посушлива весна та посушливе літо, вимерзання рослин, вимокання, видування ґрунту тощо. Доповнення проводять в культурах 1-3-річного віку за результатами осінньої інвентаризації. Обсяги доповнень бувають різними, в середньому – 10-25 % від числа садивних місць. Проводиться доповлення після інвентаризації.

На місці рослин які загинули, лісівники повторно посадять саджанець або сіянець. Таким чином у майбутньому вся ділянка буде забезпечена на 100% молодим лісом. Для забезпечення хорошої якості лісових культур та природного поновлення в період 2016-2018 рр. проведено 14,6 тис. га доглядів та 1,5 тис. га доповнень.

Прес-служба ЗОУЛМГ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

30 серпня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів