Уряд Угорщини відправив ще сотню українських дітей воїнів на відпочинок

Уряд Угорщини відправив ще сотню українських дітей воїнів на відпочинок
Протягом років, що триває війна на сході України, уряд Угорщини всіляко сприяє підтримці дітей бійців. Зокрема триває й літнє оздоровлення українських дітей в Угорщині. Сьогодні організатори дитячого відпочинку провели підсумкову прес-конференцію на цю тему.

 

Перший заступник генерального консула Ласло Куті розповів: “Із початку військових подій на сході України уряд Угорщини зобов’язався допомагати тим сім’ям, які постраждали в ході військового конфлікту. Перш за все хочемо допомогти дітям тих батьків, які брали участь у бойових діях. Протягом останніх років більше 2000 діток взяли участь у цій програмі. Цього року угорський уряд виділив 35 мільйонів форинтів на оздоровлення 242 дітей українських військових. Угорщина як сусід України дуже би хотіла, щоб тут запанував мир і якщо в очах цих дітей з’явиться сльозинка, то хай це будуть сльози радості”.

Оздоровлення триває тиждень – за цей час діти не тільки спілкуються та знайомляться, але й мають насичену культурно-розважальну програму: мають екскурсію Будапештом із візитом до парламенту Угорщини, візит до тамтешнього зоопарку, відпочивають на озері та прогулюються на катері. Але найулюбленіше для дітей – купувати сувеніри та подарунки на згадку, розповіла представниця української меншини в Парламенті Угорщини Брігітта Суперак.

Проєкт охоплює всі міста України, а участь у ньому одноразова, щоб долучити максимальну кількість дітей. Почесний консул Угорщини в Івано-Франківську Василь Вишиванюк поділився, що після участі в програмі діти навіть просять батьків ще раз відвідати Угорщину, бо хочуть показати їм те, що побачили самі.

Співорганізатор акції Володимир Чубірко нагадав, що друг пізнається в біді і допомога Угорщини сім’ям українських військових є чудовою ілюстрацією до цього вислову.

 KISZó.

 

 

30 серпня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Євген Міраї 2019-09-01 / 08:54:47

    ДЯКУЮ !
    Скільки було зустрічей президентів України та Угорщини за 28 років ...