В УжНУ вже святкують День знань та посвятили першокурсників у студенти (ФОТО)

В УжНУ вже святкують День знань та посвятили першокурсників у студенти (ФОТО)
Цьогоріч УжНУ відзначає День знань в оновленому форматі. Розпочали святкування у суботу, 31 серпня, з урочистого зібрання, присвяченого Дню знань та посвяті першокурсників у студенти, біля головного корпусу УжНУ. У вихідний день і батьки мали змогу долучитись до зібрання і провести своїх першокурсників у доросле студентське життя.

 

Вже традиційно, на початку заходу пролунав Гімн України у виконанні чоловічої хорової капели УжНУ «Боян».

«Дорога наша молодь – дитинство закінчилось! Ніхто не перевірятиме ваші щоденники, ніхто не ходитиме на батьківські зібрання, ніхто не контролюватиме, коли ви повернулись додому. Ви стали самостійними, хоч не всі ще й досягли вісімнадцятиліття. І вступ до університету – ваш перший значний крок у самостійному, дорослому житті. Зараз у вас є фантастична перевага, якої вже не має у нас, ваших викладачів, – за вами молодість, у вас ще все попереду! Скористайтеся цією можливістю, адже ви й самі можете спостерігати, які молоді люди зараз зайняли найвищі посади в Україні. Тож будьте активними, відкритими, вчіться, подорожуйте, і кожного дня ви ставатимете впевненішими в собі. Змінюйте себе і світ навколо! І не забувайте, що через  4 місяці на вас чекає сесія» - привітав першокурсників ректор УжНУ Володимир Смоланка.

Розважали глядачів чудовими виступами володарка гран-прі конкурсу «Яскрава країна 2018», студентка 4 курсу Природничо-гуманітарного коледжу Яна Голінка та вихованці центру розвитку та мистецтв «Небо» Марія Товтин та Алевтина Шоля.

Для посвяти першокурсників на сцену запросили найкращих за рейтингом першокурсників, які урочисто пообіцяли успішно навчатись, отримати освіту європейського зразка, стати висококваліфікованими фахівцями своєї справи і прославити рідні університет і країну та виконали гімн студентів «Gaudeamus». Звісно, посвята не могла б зарахуватись без передачі символічного ключа знань та студентського квитка першокурсникам.

Долучилась до вітань і голова Студентської ради університету Вікторія Кенідра: «Вітаю вас з початком нових сподівань та здійснень ваших мрій.     Надіюся, кожний ваш день буде сповненим позитивними емоціями. Думаю, ви чули не раз, що студентські роки –це найкращі роки, і скоро ви в цьому переконаєтесь. Бажаю вам досягнути своєї мети, знайти вірних друзів і гідно нести звання студента Ужгородського національного університету».

За традицією, в День знань студенти УжНУ вшановують пам’ять видатних людей нашої держави. Тож після урочистого зібрання студенти поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченка.

А на цьому свято не завершується. Завтра на студентів чекатиме о 16:00 ознайомча екскурсія по місту (пл. Театральна, 8, біля сцени) та о 18:30 святкова шоу-програма  (вул. Університетська, 14, біля головного корпусу УжНУ).

Ганна Фельцан,

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

31 серпня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів