«Минай» грає внічию на виїзді з фаворитом

«Минай» грає внічию на виїзді  з фаворитом
«Минай» здобув очки у дуже непростому протистоянні з одним з лідерів Першої ліги, фіналістом Кубку України та одним з фаворитів нинішнього сезону в боротьбі за вихід в УПЛ– «Інгульцю» з Петрова. Рахунок матчу – 1:1. За «Минай» відзначився Петро Стасюк ще у першому таймі.

 

Закарпатці могли і вирвати перемогу, проте не дотерпіли – за 8 хвилин до кінця матчу «Інгулець» таки зрівняв рахунок. Проте і цим результатом можна пишатися – зрештою, команда з Петрова виглядала потужно на фоні новачка Першої ліги і постійно атакувала. Проте «минайці» продемонстрували велику самовіддачу та бажання на полі здобути сьогодні позитивний результат.

Варто відзначити, що тренерський штаб ретельно підготувався до виїзного поєдинку з лідером у турнірній таблиці. Василь Кобін виставив на цю гру захисний варіант, розуміючи, що «Інгулець» вдома буде грати 1-им номером. Наша команда грала в 5 захисників – Маткобожик та Антоніо в центрі, Стасюк та Жичиков на фланзі і допомагав їм Гавриленко. Він, між іншим, на цей матч вийшов з капітанською пов’язкою. Загалом, команда діяла за схемою 5-4-1: інсайди Страшкевич та Нурієв, на фланзі Пиняшко та Глагола, на вістрі – Гегедош.

І, що важливо, тренер вгадав із схемою. Тому що, роботи у наших захисників вистачало. «Інгулець»  з перших хвилин розпочав агресивно: вони грали швидко, намагалися закидувати нашим захисникам м’яч за спину, створювали позиційні атаки, навішували з флангів.

І «минайці» були до цього готові. Вони спокійно та впевнено захищалися, виходили з оборони в атаку коротким пасом, намагалися грати у футбол. І атакували у відповідь. На 13 хвилині Пиняшко запустив у прорив Гегедоша, той увірвався у штрафну, але його простріл перервав голкіпер. Ще наприкінці тайму Пиняшко та Гегедош знову розіграли швидку контратаку, проте і цього разу завадив воротар: хоч Роберт і змістився в центр та пробивав практично з 11 метрів.

Варто відзначити, що гравці «Інгульця» виглядали більш свіжими. Цьому є пояснення: наша команда проводить вже другу гру на виїзді за тиждень, а суперник в Кубку грав вдома та ще й дублюючим складом.

Проте «минайці» старалися, билися і це принесло успіх. Витерпівши чергову хвилю атак господаря, наша команда забила завдяки стандарту…на своїй половині поля. Це було так: після фолу господарів Гавриленко відкотив м’яч Антоніо, той встиг побачити, що Стасюк на фланзі біля чужої штрафної практично вільний, віддав йому точний пас довгою передачею, а Петро чи то навішував на протилежний фланг, чи то пробивав, але після його ударі м’яч опинився у воротах – 0:1.

«Інгулець» міг зрівняти ще до перерви. Після навісу у штрафну Андрій Попович, який перед цим продемонстрував кілька ефектних сейвів, та Олександр Маткобожик перервали подачу, але якимось чином паралельно збили форварда гостей. Пенальті.

І на щастя, Андрій Попович впорався і з цим: він вгадав напрямок удару форварда Артема Щедрого і рахунок залишився попереднім.

Другий тайм продовжили у такому ж темпі. Господарі намагалися зрівняти рахунок, постійно нагнітаючи у чужих воріт, Попович демонстрував свій клас, «минайці» відповідали не тільки організованим захистом, а й гострими контратаками. На 59-ій хвилині Нурієв втікав до чужих воріт, віддав на Гегедоша, а той на Пиняшка – на жаль, з ударом нашого форварда справився голкіпер.

На жаль, і господарі таки свого добилися. На 82-ій хвилині пройшов навіс з лівого флангу в штрафну і та форвард «Інгульця» Січінава, який вийшов на заміну, реалізував свій момент – 1:1. 

До честі нашої команди, закарпатці не замкнулися у своїй штрафній, очікуючи на нічию. А вони пішли вперед, намагаючись таки вирвати перемогу у серйозного суперника. «Минайці» почали атакувати великими силами, проте забити не вдалося. Хороший був шанс вже у доданий арбітром час: Нурієв заробив штрафний біля карного майданчика, але реалізувати його як у грі з «Калушем» не вдалося – завадила стінка.

На цьому і все. «Минай» вдруге заробляє очки на виїзді: з 3-ох матчів  - 2 нічия. Що важливо, здобули нічию на полі дуже серйозного суперника, який у цьому році ставить задачу потрапити в УПЛ.

Що ж, це була гідна гра, за яку хлопцям хочеться сказати «Дякую!».

Наразі наша команда на 9 місці з 8 очками. Між іншим, до лідируючої групи всього 3 очки. Наступна гра вдома – в середу, 4 вересня, граємо з «Балканами» з Одещини.

fcminaj.com

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

01 вересня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів