Першокурсники з різних факультетів УжНУ відкривали для себе Ужгород

Першокурсники з різних факультетів УжНУ відкривали для себе Ужгород
Прогулятися центральною частиною міста, познайомитися з його головними принадами та побачити деякі корпуси університету, студентами якого вони тепер є, у переддень навчання мали нагоду першокурсники усіх підрозділів УжНУ.

 

Експрес-екскурсію першачкам провів магістрант факультету туризму та МК Орест Геча. Хлопець каже: «Я обрав найбільш відомі та найвизначніші місця Ужгорода. З досвіду сам бачу, що більшість студентів не надто має час і можливість прогулюватися містом та досліджувати його цікавинки, а от розважальні заклади, упевнений, вони й самі знайдуть».

У ході екскурсії побачили філармонію, Ужгородський замок та скансен, Кафедральний собор, відтак рушили до Совиного гнізда й прибули до ректорату. Дорогою звертали увагу й на навчальні корпуси УжНУ, як-от біологічний, фізичний, юридичний факультети.

Карина Макарук

Карина Макарук

Студентка Карина Макарук – із Кропивницького. Дівчина щойно вступила на стоматологічний факультет та розповідає: «В Ужгороді я вже не вперше, тож центр міста і деякі будівлі мені вже знайомі. Однак під час екскурсії почула цікаві факти про ваше місто і тепер знатиму про нього трохи більше. На екскурсію я прийшла не лише щоб побачити місто, але й за спілкуванням та новими знайомствами – дівчині з центральної України дуже цікаво познайомитися з місцевими мешканцями, дізнатися про їхню культуру, менталітет. Ужгород для навчання я обрала через екологію: тут чисте повітря, гори, ліси, озера, по-друге, тут усе наближене до європейського – гадаю, це чудове місце для розвитку сучасної людини».

Що ж, маємо надію, що першокурсники матимуть не одну прогулянку містом, цікавитимуться його таємницями та відкриватимуть для себе цікаві куточки. Але й не забуватимуть про навчання і братимуть активну участь у житті університету.

Ксенія Шокіна

Медіацентр УжНУ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

03 вересня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів