Живописне Закарпаття – на полотнах, в скульптурі, коренепластиці: в Закарпатській ОДА триває чудова виставка

Живописне Закарпаття – на полотнах, в скульптурі, коренепластиці: в Закарпатській ОДА триває чудова виставка
Виставка творів митців образотворчого мистецтва творчого об’єднання професійних художників Закарпаття з нагоди відзначення 28-ї річниці Незалежності України триває в приміщенні Закарпатської ОДА. Експозиція має назву "Тобі, моя Україно".

 

Як зазначено в анотації до виставки, творче об’єднання професійних художників Закарпаття створене у 1990 році, до його складу ввійшли чимало відомих закарпатських мистців. Натхненниками та організаторами колективу творчих особистостей були відомі художники Іван Манайло, Емма Левадська та Василь Брензович. Понад п’ятдесят професійних художників, що вступили до лав об’єднання, долучилися до творчого процесу не тільки в краї а й за кордоном. Керівником об’єднання є заслужений художник України Василь Брензович.

До об’єднання входять такі художники, як Бондаренко І.Є., Брензович А.В., Брензович В.В., Ведень М.О., Ведень М.І., Данов М.Г., Думинець П.В., Глеба В.В., Гайович П.М.Ганзел В*.Й. Глущук С.С., Івановчик 1.1., Сірко В.І.,Слободський В. Малеш М.П., Товт Р.Й., Попович В.А., Петрецький В.В., Федяєв О.О., Боршош-Літун Л.Ф., Шолтес С.З.,Штець Чирський С.М., Фірцак І.М,Федурця В.І. та інші митці.

Термін «Закарпатська школа живопису» міцно увійшов до лексичного арсеналу сучасних критиків та мистецтвознавців. Особлива аура європейськості і високого професіоналізму означує цю регіональну школу завжди і всюди. Спільною творчою платформою для художників є патріотизм та відданість пленерному живопису. Якнайкраще сказати про любов до рідного краю, до природи та людини можна за допомогою ; пензля, натхнення та вірою в добро. Завдяки творчим пошукам митців славетного об’єднання мистецька скарбниця „Срібної І Землі” збагачується глибоко національними творами, які сприяють вихованню патріотизму, формуванню художнього смаку і духовному відродженню суспільства".

Загалом виставка справді цікава, на ній представлені не тільки живописні роботи, а й акварель, скульптура, коренепластика. Кожен зацікавлений знайде тут полотна до смаку.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

06 вересня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів