Третя і найскладніша – закарпатські лісівники "взяли" половину українських двохтисячників

Третя і найскладніша  – закарпатські лісівники "взяли" половину українських двохтисячників
За день до "річниці" сходження на першу для колективу і найвищу гору України – Говерлу – працівники Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства піднялися на четверту за висотою, але найскладнішу із наших найвищих вершин – Петрос.

 

Ідея виникла торік у ході підготовки до відзначення професійного свята – Дня працівника лісу, яке відзначається у третю неділю вересня. Поставили за мету побувати на всіх шести двохтисячниках  і після Говерли на початку листопада 2018-го подолали Піп Іван Чорногірський, дісталися до обсерваторії Білий Слон.

Директор Закарпатського обласного управління  лісового та мисливського господарства Валерій Мурга наголошує: це і можливість для управлінців обласного рівня та керівників усіх лісгоспів безпосередньо на місці побачити здобутки, досвід, а можливо й недопрацювання колег, і добра нагода поспілкуватися, згуртуватися, адже екстремальні умови переповнюють емоціями, залишають яскраві враження.

Петрос, висота якого 2020 метрів, – найсуворіша із найвищих карпатських гір, жоден підйом на цю вершину не є "лагідним", а лісівники для сходження у суботу, 7 вересня, обрали найважчий. Багатьом, щоб дістати Рахівщини, довелося виїздити з дому серед ночі. Далі – Ясіня – Лазещина – Козьмещик, на "газонах" до перемички між Петросом та Говерлою і… майже вертикальний підйом. "Лише" 2 кілометри, які долали 1,5 - 2 години, подекуди "на чотирьох". Утім, шлях назад був чи не ще важчим. І це ще за чудової погоди, бо дощі і вітри часто роблять Петрос узагалі неприступним, а через "любов" блискавок до вершини його ще називають Грозовою горою та Перуновою горою.

Зрештою, 2020 – і себе! – здолали. Говерла, здається, зовсім поруч, навкруги –  на всі боки – лише гори, хребти, небо. І звідти – вітання всім колегам-лісівникам: і закарпатським, і з усієї України!

uzhgorod.net.ua

Велична Говерла

 

10 вересня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів