До Дня міста в Ужгород приїдуть осучаснені «Електрони»: чим вирізнятимуться і де їздитимуть?

До Дня міста в Ужгород приїдуть осучаснені «Електрони»: чим вирізнятимуться і де їздитимуть?
Уже наступного тижня до Ужгорода приїдуть нові осучаснені «Електрони», – про це виданню Uzhgorod.net.ua повідомив директор комунального підприємства «Ужгородський муніципальний транспорт» Віталій Готра. За якими маршрутами вони їздитимуть і що змінили в автобусах на прохання ужгородської влади – розпитуємо керівника підприємства. 

 

Пане Віталію, як відомо, уже наступного тижня місто отримає чергову партію автобусів. Перше й основне питання, яке цікавить багатьох, на які маршрути вийдуть новенькі «Електрони»?

- Насамперед плануємо взяти участь у конкурсі на обслуговування нового, найбільшого в місті маршруту № 24. За попередніми планами, він матиме на своєму шляху близько 35 зупинок в одну сторону і курсуватиме від УжНУ до Дравців. Їхатиме не через центр, а через Новий район, тобто, забиратиме пасажирів на вулицях Юрія Гагаріна та Загорській. За допомогою цього маршруту влада міста планує вирішити кілька завдань – розвантажити діючі маршрути і водночас забирати людей із найбільш проблемних у логістичному сенсі мікрорайонів. 

Усі десять автобусів плануєте подати на конкурс по цьому маршруту?

- Ні, звичайно. Попередньо, два автобуси залишаємо в резерв, обов’зяково потрібно мати транспорт на запас у разі виникнення непередбачуваних ситуацій. Крім того, очевидно, ще будемо новими автобусами доповнювати діючі маршрути. До речі, прийдуть вони не всі одразу, а надходитимуть партіями, якраз встигнемо все належним чином оформити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На День Ужгорода маршрут № 18 робитиме додаткові рейси

Відомо, що ці автобуси певним чином змінені...

- Треба говорити про те, що за час експлуатації «Електронів» в Ужгороді виникли певні побажання від мешканців міста, які користуються громадським транспортом, від водіїв і від підприємства. Так з’явилося загальне бачення необхідності внесення певних технічних змін, які, на нашу думку, могли би покращити роботу нових автобусів. Відповідно, ми все це виклали в листі й скерували його на завод, де виробляють «Електрони», з проханням внести всі ці конструктивні зміни. Цих пропозицій змін було близько 60, з них більше половини вдалося втілити в життя, і вони справді найважливіші. Виробник пішов нам повністю назустріч.

Чи можете назвати якісь основні зміни, які відчують пасажири?

- Перш за все розповім про те, що зроблено для комфорту пасажирів. Перше – повністю  осучасненими, набагато зручнішими стали сидіння, вони повністю європейського взірця, з антивандальним покриттям (як і на попередніх). Змінена система обігріву в автобусі: у нових «Електронах» окремо опалюється салон, окремо кабіна водія. Було багато побажань щодо системи охолодження, вдалося нам із розробником і її змінити: встановлені потужні вентилятори в салоні, збільшена швидкість обертів, змінена система кондиціонування в кабіні водія (вдалося вирішити проблему шуму). Також повністю змінена система дверних механізмів (вони більш плавно відкриваються, відрегульовані тощо).

Наскільки пригадую, були певні нарікання на те, що в салон потрапляє багато пилюки…

- Над вирішенням цієї проблеми ми теж попрацювали спільно з виробником. Так, салон автобуса додатково обладнаний фільтрами, які зменшують потрапляння пилу. Для цього встановлені також спеціальні щітки на двері.

Які ще вагомі зміни?

- Значно доопрацьована система аварійних виходів, встановлене додаткове обладнання. Змінена система відеонагляду, додана камера в кабіну водія, тепер в автобусі працюватимуть 6 відеокамер, технічно допрацьовується і згодом буде додана функція можливості перегляду відео в режимі онлайн. Із інших конструктивних доопрацювань, такі: для того, щоб взимку автобус не пробуксовував (при підйомі на «БАМ», наприклад) встановлені відповідні шини. Внесені численні технічні зміни, які допоможуть зменшити витрати пального, легше керувати автобусом тощо. Автобус справді осучаснений, і це свідчить, що завод-виробник старається іти в ногу з часом і назустріч замовнику.

Насамкінець кілька слів про подовжений маршрут № 20, який запрацював із 10 вересня.

- Так, подовжений маршрут курсує від Речового ринку через площу Корятовича до мікрорайону Доманинці (досі він їздив тільки до центру міста). Наразі маршрут тестуємо, він працює буквально з вівторка. Такі зміни відбулися на прохання ужгородців, і тепер вони без пересадок, а отже й подвійної оплати можуть проїхати сучасними «Електронами» з Доманинців аж до Речового ринку («базар Краснодонців»). Сподіваємося, ужгородці оцінять нововведенння. Наразі багато технічних проблем, повязаних із запуском маршруту, протягом тижня мають бути вирішені.

- Спасибі за розмову, успіхів!

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

Ось так виглядають нові автобуси, які вже чекають на відправку до Ужгорода:

 

12 вересня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів